MyMachine

Small Dreams, Big Ideas

MyMachine

MyMachine

President Kennedypark 10
8500 Kortrijk

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0475 61 52 33

Oprichtingsjaar:
2008

Actiedomein:
Kinderen, Onderwijs

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

Small Dreams, Big Ideas

MyMachine is een unieke samenwerking in 3 stappen in 1 schooljaar:

1. Kinderen in lager onderwijs bedenken hun 'Droom Machine'; wij beschouwen een stoel als 'een machine dat je helpt neerzitten'. Dus alles kan, zolang zij het écht willen.

2. Studenten in hoger onderwijs helpen dit dat te vertalen in een Concept.

3. Leerlingen in het technisch middelbaar onderwijs helpen dat concept dan te bouwen in een reëel werkend prototype.

Dit gebeurt met vele klassen tegelijkertijd. MyMachine is ontstaan in Kortrijk, maar loopt ondertussen ook al in 11 landen op 3 continenten.

Zo zijn al vele schitterende 'Droom Machines' bedacht, zoals de Huiswerk-Maak-Machine, het Draaiend Stapelbed (beter bekend als de Niet-Meer-Hoeven-Te-Discussiëren-Wie-Er-Bovenaan-Kan-Slapen-Machine), of de Spring-Naar-De-Maan-Machine!

Alle leerlingen en studenten leren hoe ze creatief zelfvertrouwen kunnen opbouwen. Ze leren dat het hebben van ideeën belangrijk en tof is, en hoe je eigenlijk om het even welk idee kan vastpakken en realiseren: door samen te werken, elkaars talenten te respecteren, doortastend en veerkrachtig te zijn.

Zo leren ze dat de wereld maakbaar is. Dat zij ook zelf kunnen bijdragen aan de maatschappij, i.p.v. enkel een consument ervan te zijn. Dit creatief vertrouwen in hun eigen ideeën, zal hen later helpen in hun persoonlijke en professionele leven. Of ze nu danser willen worden, of fotograaf, of een eigen bedrijf oprichten, of voor een bestaande organisatie gaan werken, het beseffen dat je eigen ideeën waardevol zijn, én de potentie hebben om het verschil te maken, is een belangrijke eigenschap om veel voldoening te hebben in wat je doet.

MyMachine is ontstaan in België, maar ondertussen wereldwijd actief. MyMachine heeft zowel in eigen land als wereldwijd al meerdere erkenningen ontvangen.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: