NASCI vzw

Kinderarmoede en sociale uitsluiting zijn een onrecht.

NASCI vzw

NASCI vzw

d'Anethanstraat 4
1030 Schaarbeek

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
02 216 88 85

Oprichtingsjaar:
1998

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Kinderen

Regio:
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Transparant goed doel:

Acties via:


Bestel een Goodgift

Kinderarmoede en sociale uitsluiting zijn een onrecht.

Armoede is geen kinderspel en heeft vele gezichten. Elk verhaal is uniek.
Armoedebestrijding vergt een integrale aanpak op diverse terreinen.
Maak een moeder weerbaar, geef haar kennis en zij zal een sterke moeder zijn voor haar kinderen. Haar kennis biedt een sterke basis voor de toekomst van haar kinderen.

NASCI kiest voor een integrale en integrerende benadering van haar doelgroep: kansarme hulpbehoevende kinderen en moeders die nergens anders terecht kunnen voor hulp en aldus bijzonder kwetsbaar zijn.

NASCI ontplooit een werking die past in het lokaal sociaal beleid van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) van Brussel. NASCI werkt outreachend en realiseert een laagdrempelig onthaalpunt, individuele begeleiding op maat van een maatschappelijk kwetsbare doelgroep en versterkt de groepswerking.

NASCI werkt voor het realiseren van haar doelstellingen (bestrijding van kinderarmoede en sociale uitsluiting) samen met relevante partners uit het (Gemeenschaps)werkveld en betrekt hierin vrijwilligers waar mogelijk.

NASCI staat voor een toegankelijk en kindvriendelijk huis, professionele en kwaliteitsvolle hulpverlening, diversiteit en multiculturaliteit, verdraagzaamheid, medeleven en solidariteit.

NASCI is een autonome, pluralistische organisatie waar etnische afkomst en levensbeschouwing geen rol spelen. Het welzijn van (kans)arme kinderen, hier en nu, is de ‘Core Business’. Om kinderen snel en efficiënt te helpen, ondersteunen we moeders en families in hun dagelijkse strijd tegen armoede en sociale uitsluiting. Het geluk en welzijn van kinderen primeert!

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: