Natuurhulpcentrum vzw

Wild van Natuur

Natuurhulpcentrum vzw

Natuurhulpcentrum vzw

Industrieweg-Zuid 2051
3660 Opglabbeek

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
089 854 906

Oprichtingsjaar:
1976

Actiedomein:
Dierenwelzijn, Milieu & Natuur, Natuur

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Wild van Natuur

Het Natuurhulpcentrum is een opvangcentrum voor zieke, gewonde en hulpbehoevende wilde dieren. Zowel inheemse als exotische dieren worden omringd met de beste zorgen. Daarnaast is educatie en opleiding een belangrijk aspect.

Onze inheemse dieren hebben het niet gemakkelijk in ons versnipperd, vervuild, volgebouwd en geïndustrialiseerd land.

De ‘mens’ is bovendien vaak rechtstreeks of onrechtstreeks verantwoordelijk voor de kwetsuren of ziektes die een wild dier treffen. Verkeersslachtoffers, vogels die tegen ramen vliegen, verweesde jonge dieren, olierampen, stroperij zijn daar maar enkele voorbeelden van. Het Natuurhulpcentrum voorziet in gespecialiseerde opvang voor zieke en gewonde wilde dieren.

Het Natuurhulpcentrum voorziet in gespecialiseerde noodopvang voor exotische dieren. Het gaat dan vaak om dieren uit circussen of dierentuinen die het niet te nauw nemen met de wetgeving. Soms houden ook particulieren illegaal exotische dieren als huisdier.

Wanneer de overheid in het verleden wilde optreden tegen wantoestanden kon ze nergens terecht met in beslag genomen dieren. Ons centrum bouwde in de loop der jaren kooien voor grote katachtigen, klimkooien voor primaten, terraria voor reptielen, een quarantaine,...

Op die manier kan het Natuurhulpcentrum exotische dieren een tijdelijk en veilig onderdak geven tot er een nieuwe thuis is gevonden bij een gespecialiseerde opvang of een gerenommeerde dierentuin.

Educatie is een erg belangrijke pijler binnen onze werking. De oorzaken waardoor wilde dieren in ons centrum terechtkomen zijn heel vaak rechtstreeks of onrechtstreeks te wijten aan menselijke factoren: vervuiling, illegaal afschot of vergif, zwerfvuil, prikkeldraden, verkeer, raamslachtoffers,... Via rondleidingen, voordrachten, onze website, ons ledentijdschrift, de pers en allerlei publicaties proberen we de mensen milieu- en natuurbewuster te maken en vragen we om meer tolerantie.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: