Nestel

CIG Nestel is een Centrum voor Integrale Gezinszorg

Nestel

Nestel

Doorniksesteenweg 207
8500 Kortrijk

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
056 22 20 51

Oprichtingsjaar:
1978

Actiedomein:
Ouders & kind, Welzijn

Regio:
West-VlaanderenBestel een Goodgift

CIG Nestel is een Centrum voor Integrale Gezinszorg

Nestel biedt integrale begeleiding aan kwetsbare gezinnen waarbij het opvoeden onder druk staat. De ouder-kindrelatie en de geestelijke gezondheid van de kinderen staan hierbij centraal. Onze begeleiding richt zich op het hele gezin en de context. We bieden integrale begeleiding, dit wil zeggen op alle levensdomeinen: pedagogisch, sociaal, juridisch, financieel, psychisch, administratief, …

Wist je dat de eerste 1000 dagen van je leven sterk bepalen hoe je nu in het leven staat? De periode die je je het minst kan herinneren, heeft het meeste invloed. Die kan positief zijn waardoor je veel veerkracht hebt en je je kan aanpassen aan verschillende omstandigheden. Die kan ook negatief zijn waardoor je meer moeilijkheden ondervindt. Kleine kinderen, kleine zorgen? Als er een groot verschil is tussen wat een baby nodig heeft en wat de ouders de eerste 1000 dagen bieden, heeft dit een negatieve invloed op het latere leven. Baby’s hebben nood aan ‘warme relaties’. CIG Nestel uit Kortrijk ondersteunt kwetsbare gezinnen om die warme relaties te bieden. Ouders ondersteunen om hun baby een zo goed mogelijke start te geven is een investering die veel opbrengt.

Gezinnen die bij ons terecht komen, ervaren vaak een kluwen aan problemen op verschillende levensdomeinen. Hierdoor staat het opvoeden van de kinderen vaak ernstig onder druk. We 'ontnestelen' dit samen met het gezin om zo terug een nieuwe start te vinden. De begeleiding is op maat van elk gezin en is in verschillende vormen mogelijk:

  • Residentiële opname voor gezinnen met jonge kinderen in ons centrum met intensieve ondersteuning
  • Begeleiding bij gezinnen aan huis (regio Zuid-West-Vlaanderen)
  • Trajectbegeleiding van intake tot nazorg. Vanuit de residentiële setting kan er worden overgeschakeld naar de mobiele werkvorm of omgekeerd
  • Korte crisisopname

Centraal in de begeleiding staan:
  • Opvoedingsondersteuning
  • De ouder-kind relatie en de zorg voor de komende generatie
  • De familiale en relationele context
  • De zelfredzaamheid en zelfstandigheid

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: