Olivia Hendrickx Research Fund

Samen sterk tegen kanker

Olivia Hendrickx Research Fund

Olivia Hendrickx Research Fund

Wolstraat 18
2200 Herentals

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
+32 14 22 60 06

Oprichtingsjaar:
2000

Actiedomein:
Kanker, Kinderen

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Samen sterk tegen kanker

Het Olivia Fund zamelt geld in om een brug te slaan tussen vernieuwend kankeronderzoek en patiënten - vooral kinderen. Het fonds steunt vooral veelbelovende projecten waarvoor weinig commerciële interesse bestaat, maar die wél een groot verschil kunnen maken voor patiënten. Alle projecten worden van dichtbij gevolgd, met focus op dit einddoel: een concrete behandeling die écht betere kansen op genezing biedt.

Het Olivia Fund wil een brug slaan tussen vernieuwend kankeronderzoek en patiënten, met extra aandacht voor zieke kinderen. We vinden het daarbij cruciaal dat die nieuwe kennis op korte termijn kan uitmonden in een concrete klinische behandeling.

Dat doen we door wetenschappers te steunen die zich met passie verdiepen in nieuw
onderzoek
naar behandelingen tegen kanker. We kiezen projecten waarvoor weinig commerciële belangstelling bestaat, maar die voor patiënten – en vooral voor kinderen – een groot verschil kunnen betekenen.

Die studies blijven we met veel interesse en betrokkenheid op de voet volgen in nauwe samenwerking met onze wetenschappelijke adviesraad. Waar leidt dit onderzoek naartoe? Welke kansen biedt dit spoor? Welke problemen moeten we onderweg oplossen? Hoe kunnen we sneller vooruit gaan? Worden kinderen daar beter van? Zo zijn we zeker dat het einddoel niet wordt vergeten.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: