Ondernemers Zonder Grenzen VZW

Let's make the desert green!

Ondernemers Zonder Grenzen VZW

Ondernemers Zonder Grenzen VZW

Duwijckstraat 17
2500 Lier

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
O497 23 96 33

Oprichtingsjaar:
2007

Actiedomein:
Milieu & Natuur, Ontwikkelingssamenwerking

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

Let's make the desert green!

Ondernemers Zonder Grenzen (OZG) is geen klassieke milieuorganisatie, noch een klassieke ontwikkelingsorganisatie. We leggen agrobossen aan om de condities van het ondernemen voor te bereiden en dit op een sociaal en ecologisch verantwoorde manier, welke niet onderhandelbare voorwaarden zijn.

Bossen (met cashcrops) zijn voor OZG het middel om tot welvaartsoverdracht te komen. Tegelijkertijd zorgen agrobossen voor een verbetering van de biodiversiteit, een betere waterhuishouding, captatie van CO2 en stoppen bomen de verwoestijning door het terug vruchtbaar maken van de bodem.

Dankzij bossen is er ook geen honger meer, stijgt het inkomen per capita, kunnen kinderen naar school gaan en zijn vrouwen financieel onafhankelijker, want enkel de vrouwen worden rechtstreeks met geld vergoed voor hun werk. Door de nieuwe opportuniteiten die OZG met bos creëert, keren mensen terug naar hun dorpen en voorkomen we migraties.

Het project draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen :

SDG13 Verwoestijning wordt gestopt
Onze bossen vormen een groene buffer. De bomen, struiken, grassen en kruiden voorkomen erosie door wind en water, bomen zorgen voor schaduw die de grond beschermt tegen uitdroging.

SDG6 Beter waterbeheer
De begroeiing zorgt voor een betere infiltratie van het regenwater in de bodem.

SDG15 Meer biodiversiteit
Zowel in flora als in fauna.

SDG 4-10 Betere kansen dankzij onderwijs
Dankzij de verhoogde levensstandaard kunnen kinderen naar school.

SDG 5 gendergelijkheid
Vrouwen worden betaald voor hun werk en zijn zo financieel onafhankelijk.

Het project kadert in de realisatie van de Grote Groene Muur in Afrika greatgreenwall.org

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: