Opvangcentrum Vogels en Wilde Dieren Oostende

Wilde dieren in nood helpen en ze terug de vrijheid schenken

Opvangcentrum Vogels en Wilde Dieren Oostende

Opvangcentrum Vogels en Wilde Dieren Oostende

Nieuwpoortsesteenweg 642
8400 Oostende

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
059 80 67 66

Oprichtingsjaar:
1984

Actiedomein:
Dieren, Milieu & Natuur

Regio:
België

Acties via:


Bestel een Goodgift

Wilde dieren in nood helpen en ze terug de vrijheid schenken

Het VOC Oostende werd in 1984 in eerste instantie opgericht voor de opvang en verzorging van olieslachtoffers. Al snel bleek er nood aan een algemeen opvangcentrum voor noodlijdende wilde dieren: ook nestjongen, verkeersslachtoffers, zieke dieren … kwamen terecht in het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren Oostende.

Naast de verzorging en rehabilitatie van wilde dieren, houden we ons bezig met het informeren en sensibiliseren over natuur en milieu. Bekendmaking naar het grote publiek is belangrijk. Hoe meer mensen ons kennen, hoe meer hulpbehoevende dieren worden binnengebracht. Tijdens onze jaarlijkse opendeurdag eind augustus krijgt iedereen de kans een blik te werpen achter de schermen. Je kunt ook doorheen het jaar onze werking beter leren kennen tijdens een begeleide rondleiding.

We werken ook samen met diverse wetenschappelijke projecten. Onze vogels die vrijgelaten worden, krijgen een wetenschappelijke ring om hun poot. We geven de kadavers aan diverse universiteiten en wetenschappelijke instellingen voor o.a. toxicologisch onderzoek.

We zijn het enige wettelijk door Vogelbescherming Vlaanderen en de Vlaamse Gemeenschap erkende Opvangcentrum langs de Belgische kust.

Jaarlijks vangen we tussen 4000 en 5000 wilde dieren in nood op.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: