Oscare vzw

Een hart voor brandwondenpatiënten

Oscare vzw

Oscare vzw

Van Roiestraat 18
2170 Merksem

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
+32 3 640 10 80

Oprichtingsjaar:
2001

Actiedomein:
Gezondheid

Regio:
België

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Een hart voor brandwondenpatiënten

Nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens.

Bij Oscare trachten we, op een zo laagdrempelig mogelijke manier, de meest kwaliteitsvolle nazorg te bieden buiten een ziekenhuiscontext. Daarnaast willen wij bijdragen aan de verbetering van de levenskwaliteit van volwassenen en kinderen met brandwonden en littekens.

Onze Missie

De patiënt staat bij ons centraal.
Bij Oscare doen we al het mogelijke om onze patiënten de best mogelijke nazorg te bieden:
laagdrempelig, betaalbaar en deskundig.

Om dit te garanderen, kunnen we rekenen op partners uit diverse sectoren. We voeren een doorgedreven wetenschapsbeleid waarbij de ontwikkeling van nieuwe technieken voorop staat. Alleen op deze manier kunnen we samen werken aan het herstel en de verbetering van de levenskwaliteit van iedereen met brandwonden.

Daarnaast hebben we ons bij Oscare een tweede, minstens even belangrijke taak toegeëigend.
Via een meerjarig preventiebeleid stimuleren en sensibiliseren we de samenleving voor de gevaren van brand. Zo trachten we brand en brandwonden te voorkomen en mensen aan te zetten tot een brandveilig leven.

Een sterke visie

Bij Oscare vinden we dat elk slachtoffer van brandwonden, zonder onderscheid, recht heeft op kwaliteitsvolle nazorg in een empathische omgeving. We doen er alles aan om de revalidatie van brandwonden en littekens gunstig te beïnvloeden en kiezen ervoor dit aan te bieden buiten een ziekenhuiscontext. Verder vinden we dat de samenleving zich preventief dient op te stellen tegenover de gevaren van brand en brandwonden, teneinde het aantal slachtoffers zoveel mogelijk te beperken.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: