OSJOSMA VZW

Kansen voor de allerarmste kinderen

OSJOSMA VZW

OSJOSMA VZW

Molenweg 102
3660 Oudsbergen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
+32 495 510 396

Oprichtingsjaar:
2010

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Kinderen

Regio:
Internationaal

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Kansen voor de allerarmste kinderen

IJveren voor het versterken van de banden met Haïti met erkenning van de ernstige armoede, de nood aan stabiliteit en de ondersteuning van het sociale weefsel daar waar er noden zijn om kinderen te respecteren in hun kind-zijn en op die wijze bijdragen tot een wereld van solidariteit, begrip en daadwerkelijke actie met eerbied voor ieders eigenheid, cultuur en levensbeschouwing.

Het doel van OSJOSMA is het verbeteren van de relaties tussen Noord en Zuid, om via kleinschalige projectwerking de arme wereld dichterbij te brengen en de stereotypen rond armoede en rond het Zuiden te doorbreken door ze meer concreet en direct voorstelbaar te maken.

Het doel wordt verder toegespitst op de verhouding Haïti-België.

De vereniging wil dit doel bereiken door:

a) het verstrekken van logistieke, financiële, morele en adviserende steun aan lokale projecten in Haïti die door de leden van de Raad van Bestuur aanvaard zijn;

b) het verstrekken van informatie in België via alle mogelijke kanalen ter bevordering van het goede begrip van armoede en noden in Haïti.

De vereniging bedoelt uitdrukkelijk om een minimale structuur uit te bouwen, waarbij de werkingskosten van de vereniging in elk geval tot een minimum beperkt moeten worden. Het streefdoel is om nul procent van de ingezamelde fondsen te gebruiken voor het dekken van de kosten, maar ze mogen in geen geval hoger zijn dan tien procent op jaarbasis.

Op die wijze moeten de ingezamelde fondsen maximaal overgemaakt kunnen worden naar de lokale projecten in Haïti.

De lokale projecten in Haïti situeren zich in het dorp Saint-Michel de l’Attalaye, maar kunnen bij beslissing van de Raad van Bestuur ook elders gelokaliseerd worden. Bovendien moeten ze in elk geval rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met kinderen, weze het huisvesting, opvoeding, onderwijs, medische zorgen of andere.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: