OVOK vzw

Voor en door Ouders Van een Overleden Kind

OVOK vzw

OVOK vzw

Molenpad 6
9630 Zwalm

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0474 24 46 67

Oprichtingsjaar:
1983

Actiedomein:
Mentale gezondheid, Ouders & kind

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Voor en door Ouders Van een Overleden Kind

Wij zijn een vereniging van Ouders Van een Overleden kind die er willen zijn voor onze lotgenoten. Wij zijn er voor alle ouders die een kind hebben verloren. Ongeacht de leeftijd van het kind en ongeacht de doodsoorzaak. Als je kind overlijdt, schuift de wereld weg onder je voeten en begint een moeilijk proces om terug recht te krabbelen.

Een netwerk van familie en vrienden kan daarbij een grote steun zijn. Er is echter vaak de behoefte om te kunnen praten met een lotgenoot, iemand die uit eigen ervaring begrijpt wat het is een kind te verliezen.

Wij bieden lotgenoten een luisterend oor, steun en troost. Onze ontmoetingsgroepen komen regelmatig bijeen op praatavonden en andere activiteiten. Ook los van de ontmoetingsgroepen zijn lotgenoten welkom op onze activiteiten zoals wandelingen, workshops, lezingen.

Tevens wil OVOK vzw beschikbaar zijn voor de mensen rondom onze lotgenoten. Om hun vragen te beantwoorden en inzichten te geven. Zo werken we mee aan een samenleving waarbij Ouders die een kind verliezen goed omringd worden.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: