Persephone vzw

Wij, vrouwen met een handicap, kunnen verbazend veel!

Persephone vzw

Persephone vzw

Solvynsstraat 30
2018 Antwerpen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
03 322 46 40

Oprichtingsjaar:
1995

Actiedomein:
Personen met een beperking, Vrouwen

Regio:
België

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Wij, vrouwen met een handicap, kunnen verbazend veel!

We stimuleren en inspireren elkaar. Bovendien doen we aan belangenbehartiging en sensibilisatie.

Doelstellingen:
- Vrouwen met een handicap of invaliderende chronische ziekte met elkaar in contact brengen om ervaringen uit te wisselen.
- Bijdragen aan een positieve beeldvorming door hun deskundigheid door te geven aan personen en instanties die er nood aan hebben. Wij komen op aanvraag voordrachten geven.
- Hun zichtbaarheid in de samenleving vergroten en hun belangen behartigen, i.h.b. hun mensenrechten verdedigen en hun discriminatie bestrijden.

Wij zijn de eerste en nog steeds enige vereniging voor en door vrouwen met een handicap in België. Onze vzw draait sinds haar ontstaan in 1995 volledig op ervaringsdeskundige vrijwilligers. Wij leveren dus pionierswerk! Als wij het niet doen, doet immers niemand het.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: