Pirlewiet vzw

Vakantie, ook voor ons!

Pirlewiet vzw

Pirlewiet vzw

Sint-Salvatorstraat 30
9000 Gent

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
092690788

Oprichtingsjaar:
1987

Actiedomein:
Armoedebestrijding

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Vakantie, ook voor ons!

Pirlewiet wil, door middel van een vakantie, mensen in kansarmoede binnen een veilige omgeving kansen en mogelijkheden bieden …
… om samen een positieve ervaring te beleven en ongedwongen te genieten.
… om samen nieuwe uitdagingen aan te gaan.
… om samen er even tussenuit te zijn en nieuwe energie op te doen.
… om te zorgen dat iedereen zichzelf kan zijn.

Pirlewiet vzw organiseert sinds 1987 vakanties voor kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen die in kansarmoede leven. Voor mensen die dagelijks te kampen hebben met armoede en de daarbij horende uitsluiting is vakantie immers niet vanzelfsprekend.

Voor deze kinderen, jongeren en volwassenen betekent met Pirlewiet op vakantie gaan een onderbreken van de dagelijkse sleur en van soms onmenselijke levensomstandigheden. Aanvaard worden, niet uitgelachen worden, even geen schrik moeten hebben van deurwaarders of jeugdrechters, … Gewoon zoals iedereen er eens tussenuit mogen zijn.

Vakantie is immers een recht voor iedereen!

Pirlewiet is ook tweerichtingsverkeer: vrijwilligers leren de vierde wereld kennen, ontdekken verschillen en gelijkenissen. We leren van elkaar. Het zijn intense momenten van vriendschap, plezier, samen genieten. In een sfeer van respect en openheid voor elkaar verlegt ieder zijn of haar grenzen. Een onvergetelijke belevenis.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: