Rajdado

Paardentherapie voor personen met een beperking

Rajdado

Rajdado

Coolenbroekstraat LRV-Plein
3730 Hoeselt

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0474 07 17 91

Oprichtingsjaar:
2012

Actiedomein:
Personen met een beperking

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Paardentherapie voor personen met een beperking

VZW Rajdado is een opstartende VZW die begeleiding op en langs het paard en huifkarritjes wil aanbieden voor personen met een fysieke, mentale of psychische beperking. We focussen voornamelijk op personen die niet in de mogelijkheid zijn therapie met het paard via een instelling te volgen.

De bedoeling van hun initiatief is alle mensen met een beperking de kans te geven om van de helende invloeden van het paard te kunnen genieten.

Het idee ontstond door de vriend van de moeder van Elke Vandersanden (medeoprichtster) die door een hersenaandoening in een rolstoel zit. Hij heeft in het verleden de mogelijkheid gehad te kunnen genieten van hippotherapie via een instelling waar hij op dat moment verbleef. Nadat hij zelfstandig ging wonen was de mogelijkheid voor het paardrijden verdwenen. Elke, die in het verleden in OPZC Rekem hippotherapie heeft gegeven aan personen met beperkingen, zag dit als een gemis in de maatschappij.

Mensen met een beperking worden meer en meer aangemoedigd de regie over hun eigen zorg te voeren. Toch is het aanbod nog niet voldoende blijkt uit bovengenoemd voorbeeld.

Rajdado betekent paardrijden in het Esperanto. Het Esperanto is een taal die is samengesteld uit de grote wereldtalen zodat ze door iedereen gemakkelijk aan te leren en te begrijpen is. Dat is ook een beetje wat wij trachten te doen met onze mensen: paardrijden gemakkelijker aanleerbaar maken zodat het voor hen te begrijpen is. Ook de communicatie tussen de paarden en de mensen is magisch en overal ter wereld hetzelfde.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: