Revive vzw

REVIVE = Betekent “nieuw leven brengen” voor arme mensen

Revive vzw

Revive vzw

Wittepaalstraat 16
9051 Afsnee (Gent)

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0475 46 75 57

Oprichtingsjaar:
2014

Actiedomein:
Gezondheid, Ontwikkelingssamenwerking

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

REVIVE = Betekent “nieuw leven brengen” voor arme mensen

De hoofddoelstelling is chirurgische ingrepen en consultaties door onze artsen EN opleiding van lokale artsen/gynaecologen, anesthesisten, tandartsen en verpleegkundigen in vnl Afrikaanse ontwikkelingslanden. REVIVE is een niet-gouvernementele, non-profit organisatie die actief is in de medische sector. De focus ligt op alle vormen van reconstructieve chirurgie voor mensen die door hun omstandigheden normaal geen toegang hebben tot deze medische zorgen. Het betreft Madagaskar, Ethiopië, Marokko, Ivoorkust, Ghana, Gambia, Benin, ...

Alle REVIVE teamleden werken mee op vrijwillige basis. Het grootste deel van de kosten is voor medicatie, medische apparatuur en instrumenten. Deze kost kan tot meer dan 10.000 euro per missie bedragen. Daarvoor zijn wij afhankelijk van schenkingen van sponsors of bedrijven. Wij doen normaal 10 missies per jaar.

REVIVE richt zich in de eerste plaats naar hulpbehoevenden, nl mensen die door medische problemen of aandoeningen uitgesloten zijn uit de maatschappij. Deze afwijkingen of aandoeningen hebben ernstige consequenties voor de slachtoffers zowel op fysiek alsook op sociaal en psychisch vlak. REVIVE verlost deze mensen van pijn en verminkingen en biedt hen de kans om terug te integreren. Mensen in extreme armoede en met zware fysische afwijkingen worden dus gratis geopereerd.

Het gaat over verminkingen door brandwonden, gespleten lip, een open gehemelte, goîters, vesicovaginale fistels, uitgezakte baarmoeders, herniae, prostaatoperaties, orthopedische operaties, .. alsook tandextracties. Bovendien gaat het om operaties die nauwelijks uitgevoerd worden door de lokale gezondheidsdiensten wegens een gebrek aan goed opgeleide chirurgen en financiële middelen.

REVIVE betekent “nieuw leven” voor hen die door medische problemen sociaal geïsoleerd en zelfs uitgestoten worden. De kern van REVIVE is de vrijwilliger. Wij hebben geen vaste kosten, geen kantoren, geen bedienden, enkel vrijwilligers. 100% van al onze inkomsten gaan 100% naar onze missies. Tevens streven wij naar maximale participatie van de lokale klinieken die preselectie van patiënten organiseren. De resultaten zijn direct tastbaar en door onze jarenlange ervaring weten we dat de beoogde effecten gehaald worden.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: