Rode Kruis

Paraat. Altijd, overal.

Rode Kruis

Rode Kruis

Motstraat 40
2800 Mechelen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
015 443 443

Oprichtingsjaar:
1864

Actiedomein:
Gezondheid, Ontwikkelingshulp

Regio:
Internationaal

Bankrekening:
IBAN: BE28 0960 0000 9620
BIC: GKCCBEBB

Fiscaal erkend:
Ja

Bestel een Goodgift

Paraat. Altijd, overal.

We komen op voor kwetsbare mensen in binnen- en buitenland. We zijn actief, in woord en daad, op het gebied van rampenbestrijding, zelfredzaamheid, bloedvoorziening en zorg voor kwetsbaren.

Het Rode Kruis heeft verspreid in Vlaanderen ongeveer 300 afdelingen. Dus in bijna elke gemeente is een Rode Kruisafdeling actief. Deze vrijwilligers staan heel dicht bij de bevolking en dat is belangrijk. Zo kunnen ze gemakkelijker sociale noden opsporen in een lokale gemeenschap. Verder helpen zij de bloedinzamelingen bekend te maken en bloed- en plasmagevers te werven.

Elke afdeling van Het Rode Kruis verleent hulp aan slachtoffers van ramp- en noodsituaties en zorgt voor preventieve hulpverlening op plaatsen waar een ernstig ongevallenrisico bestaat. Op vlak van vorming organiseren zij voor de bevolking eerstehulpactiviteiten en voorlichting gericht op de preventie van ongevallen. Als zij in hun werkgebied sociale noden zien, zetten zij hiervoor de gepaste actie op het getouw.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: