Sahaya International.eu

Samen met ons voor een beter leven van gezinnen in India!

Sahaya International.eu

Sahaya International.eu

Bloemstraat 4
2470 Retie

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
014 32 41 60

Oprichtingsjaar:
2009

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Ontwikkelingssamenwerking, Welzijn

Regio:
Internationaal

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Samen met ons voor een beter leven van gezinnen in India!

Sahaya betekent “HULP” in het Sanskriet, een oude Indische taal.
Sahaya.eu is een Belgische erkende ontwikkelingsorganisatie die actief is in de plattelandsgebieden van Tamil Nadu te Zuid-India. Onze organisatie bestaat uitsluitend uit een netwerk van enthousiaste onbetaalde vrijwilligers. We stemmen onze ontwikkelingssamenwerking af op een langetermijnvisie en werken samen met de Indische organisatie READ. Dit gebeurt o.a. door het oprichten van scholen, financiële sponsoring voor weeskinderen, HIV- en aidsprogramma’s, microkredieten, gezondheidszorg en water- en landbouwprojecten.

Sahaya.eu stelt zich als doel:

1) Hulp te verlenen aan en samenwerken met organisaties in ontwikkelingslanden die socio-economische, educatieve, medische en milieu-ontwikkelingsprojecten uitvoeren.

2) Bewustzijn en opvoeding te brengen over de sociale, medische en milieu situatie in ontwikkelingslanden.

3) Een schakel te vormen in een netwerk tussen zulke organisaties in ontwikkelingslanden en andere organisaties in de ontwikkelde wereld.

De concrete activiteiten zijn ondermeer:

1) Door de kindersponsoring kunnen zeer arme, achtergestelde kinderen naar school gaan .

2) Met de bouw van eigen basisscholen en de opleiding van leerkrachten, kunnen we goed uitgeruste scholen aanbieden met beter opgeleide leerkrachten.

3) Oprichten van scholen voor mentaal gehandicapte kinderen, en dienstencentra voor opvang en begeleiding van mentaal gehandicapte jeugd volwassenen

4) Beroepsopleiding (naaien, wenskaarten maken, computer) voor gehandicapte en valide jeugd.

5) Met het Vasanthi fonds ondersteunen we zeer goede studenten, waarvan de kindersponsor niet bij machte is hogere studies te sponsoren.

6) Door de werking van vrouwenzelfhulpgroepen te ondersteunen, leren wij vrouwen zich te organiseren en eigen bedrijfjes op te richten.

7) Wij steunen de bouw van waterputten om in de vraag van drinkbaar water te kunnen voorzien.

8) Ondersteunen van gezondheidsprojecten: HIV/AIDS-preventie en behandeling, medisch onderzoek in onze scholen.

9) Organisatie van een event, deelname aan Wereldmarkten, gebruik van nieuwsbrieven, website, Facebook, Twitter en film laten ons toe meer mensen te bereiken om het bewustzijn te vergroten.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: