Scale Dogs vzw

Help Ons Helpen met het opleiden van geleidehonden en autismehonden

Scale Dogs vzw

Scale Dogs vzw

Brusselsesteenweg 187
1560 Hoeilaart

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
02 660 77 56

Oprichtingsjaar:
1990

Actiedomein:
Personen met een beperking

Regio:
België

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Help Ons Helpen met het opleiden van geleidehonden en autismehonden

Sinds 1990 is onze doelstelling de mobiliteit en zelfstandigheid van personen met een visuele beperking te vergroten door het kosteloos ter beschikking stellen van kwaliteitsvolle geleidehonden. Sinds 2018 plaatst onze organisatie ook een beperkt aantal assistentiehonden bij kinderen met een ASS.

De hoofdactiviteit van Scale Dogs is het opleiden van geleidehonden voor personen met een visuele beperking. Geleidehonden leiden hun blinde of slechtziende baas veilig en vlot door het verkeer en langs obstakels, voeren zoekopdrachten uit en zijn in staat een commando te weigeren als er gevaar dreigt. Daarnaast vergemakkelijkt een geleidehond het sociaal contact met andere personen. Geen ander mobiliteitsmiddel biedt personen met een visuele beperking zoveel onafhankelijkheid en vrijheid. Dankzij hun geleidehond kunnen ook zij deelnemen aan het dagelijkse leven zonder van anderen afhankelijk te zijn.

Af en toe blijkt een hond uiteindelijk niet geschikt om de taak van 'geleidehond' op zich te nemen en dat hij, mits een aangepaste opleiding, geplaatst kan worden bij een kind met een ASS. De autismehond helpt kinderen met een ASS om hun potentieel zo goed mogelijk te ontwikkelen en om een zo groot mogelijke zelfstandigheid te verkrijgen.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: