Shangrila Home vzw

Ontwikkelingshulp met een gezicht

Shangrila Home vzw

Shangrila Home vzw

Joos Robijnslei 50
2140 Borgerhout

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0472 31 27 49

Oprichtingsjaar:
1995

Actiedomein:
Kinderen, Ontwikkelingssamenwerking

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

Ontwikkelingshulp met een gezicht

Shangrila Home vzw is een opvangtehuis voor kansarme jongeren in Kathmandu, Nepal. Wat deze kinderen meegemaakt hebben is moeilijk te verwoorden. Ze zijn verlaten, misbruikt, ontheemd.
Shangrila home streeft ernaar om hen hun rechten als kind terug te geven: een thuis, onderwijs, medische zorg, liefde en genegenheid. Ze wonen in het home tot ze, met onder andere een diploma op zak, gewapend zijn om zelfstandig te leven en iets kunnen betekenen voor hun eigen maatschappij. Een kans die ieder kind zou moeten krijgen.

In 1995 sloegen enkele Belgische vrienden de handen in elkaar en huurden een pand voor de opvang van 11 straatkinderen in Kathmandu, Nepal.

Ondertussen is Shangrila home uitgegroeid tot een opvangtehuis voor meer dan 150 kinderen en hebben er al vele het huis kunnen verlaten om een eigen leven op te bouwen.

Onder leiding van Wim De Becker en Dinesh Bhandari draait het home op volle toeren. Voor de begeleiding en verzorging van de kinderen krijgen zij hulp van Nepalese medewerkers (sommigen van hen groeiden zelf op in het home) en enthousiaste vrijwilligers uit Europa, meestal Belgen.

Ieders rol is even belangrijk in dit verhaal, maar vooral de steun van sympathisanten en sponsors, want neem die weg en er blijft niets meer over van dit project. Wij danken u alvast voor uw steun om de kinderen in Nepal een betere kans te bieden.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: