Siann vzw

Een lach brengen op het gelaat van zij die het verdienen...

Siann vzw

Siann vzw

Keizershoek 200
2550 Kontich

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0475 92 34 06

Oprichtingsjaar:
2013

Actiedomein:
Ouderen, Welzijn

Regio:
AntwerpenBestel een Goodgift

Een lach brengen op het gelaat van zij die het verdienen...

Siann vzw heeft als grootste doel om minipaardjes tot bij mensen te brengen die door omstandigheden (ziekte, ouderdom, ...) geen toegang meer hebben tot dieren.

Het grootste onderdeel van Siann vzw is het equitherapiewerk met onze knuffel-therapiepaardjes Twix, Viennetta, Stardust, Magnum Mini en Indigo. Het is onze bedoeling om paarden toegankelijk te maken voor mensen die door omstandigheden (ziekte, ouderdom, handicap, opname in instelling, ...) geen contact meer met dieren kunnen hebben.

Paarden zijn gevoelige en sociale dieren. Ze reageren sterk op lichaamstaal en emoties. Ze nemen iedereen zoals hij is, ze leven enkel in het nu.

Mensen komen tot rust bij hen, durven zich meer openstellen en ze genieten gewoon van hun moment met de paardjes.

Bij kinderen spreken ze tot de verbeelding, bij ouderen roepen ze vaak herinneringen op naar het boerderijleven van vroeger.

Het bezoek wordt altijd afgesloten met lachende gezichten en de vraag wanneer de paardjes zullen terug komen.

Onze paardjes worden hier speciaal voor opgeleid. Elke dag worden ze spelenderwijs getraind op verschillende onderdelen. Ondanks hun jonge leeftijd leveren ze prachtig werk.

De paardjes brengen educatieve bezoeken aan scholen en knuffelbezoeken aan huis, verschillende soorten instellingen, rustoorden, neurologische, psychiatrische en palliatieve settings.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: