Slim vzw

Alle kinderen gelijke kansen!

Slim vzw

Slim vzw

Meetjeslandstraat 2
2660 Hoboken

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0475 38 74 74

Oprichtingsjaar:
2018

Actiedomein:
Kinderen, Onderwijs

Regio:
AntwerpenBestel een Goodgift

Alle kinderen gelijke kansen!

Wie zijn wij?

SLIM is een vzw die kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar, individueel begeleidt met hun huiswerk.

We richten ons vooral naar die kinderen die om een of andere reden een kans missen in hun jonge leven, hetzij door sociale omstandigheden, een leerstoornis, een taalachterstand. Ook kinderen die gewoon op een rustige plek en onder begeleiding hun huiswerk willen maken, zijn van harte welkom.

SLIM is een vzw opgestart door 2 mama’s die de nodige ervaring bezitten om kinderen te ondersteunen, die extra begeleiding nodig hebben bij het maken van hun schooltaken.

Een gemoedelijke en huiselijke sfeer zijn voor ons belangrijk. Het gevoel van presteren op de schoolbanken laten we achter ons. Via visuele en creatieve voorstellingen proberen we de kinderen meer inzicht te geven in onder andere taal- en rekenproblematiek. Samen begeleiden we ze met de huiswerktaken.

Dit alles willen we samen met de ouders verwezenlijken zodat we ons doel “gelijke kansen voor al onze kinderen” kunnen bereiken, zowel nu als in de toekomst!

Wat doen wij?

Samen met de school en de ouders bieden we maximale ondersteuning aan kinderen die extra noden hebben op schools vlak. We doen dit door zo veel mogelijk zorg op maat aan te bieden.
We werken daarom in kleine groepen van maximum 4 kinderen per begeleider per uur.
Op deze manier is onze aandacht voor elk kind verzekerd!

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: