Steunpunt Kinderepilepsie vzw

Zorg en steun voor gezinnen getroffen door kinderepilepsie

Steunpunt Kinderepilepsie vzw

Steunpunt Kinderepilepsie vzw

Kraaienbroekstraat 6A
1700 Dilbeek

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0485 54 39 15

Oprichtingsjaar:
2018

Actiedomein:
Gezondheid, Kinderen

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Zorg en steun voor gezinnen getroffen door kinderepilepsie

Het Steunpunt Kinderepilepsie biedt emotionele en praktische ondersteuning aan gezinnen getroffen door medicatieresistente kinderepilepsie.

In België worden naar schatting 4600 kinderen getroffen door een vorm van epilepsie die niet onder controle is met medicatie. Het Steunpunt Kinderepilepsie wil er zijn voor deze kinderen, en hun naaste omgeving. Omdat we weten dat het langdurig dragen van epilepsiezorg best wat ondersteuning kan gebruiken.

Onze activiteiten:


  • Lotgenotencontact helpt in het langdurig dragen van de zorg voor je kind met medicatieresistente epilepsie. Wij - zelf ouders van een getroffen kind - zijn telefonisch en via mail bereikbaar voor een luisterend oor. We organiseren daarnaast lotgenotendagen, workshops, lezingen, webinars en informatie - en praatmomenten over een breed gamma aan topics.

  • We werken aan projecten die de integratie van kinderen met medicatieresistente epilepsie en hun omgeving in de maatschappij vergroot. Zo zijn we gestart met een proefproject 'oppasdienst' voor kinderen met medicatieresistente epilepsie.

  • We maken je wegwijs in de praktische / administratieve aspecten van zorgland. Op onze website vind je direct toegankelijke informatie die je heel wat tijd en energie kunnen besparen. Via onze facebookpagina en nieuwsbrieven stellen we relevante (wetenschappelijke) informatie ter beschikking.

  • Het Steunpunt Kinderepilepsie vraagt aandacht voor medicatieresistente kinderepilepsie bij het grote publiek. We geven lezingen, zetten eigen bewustwordingscampagnes op of we brengen bestaande campagnes onder de aandacht.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: