Stichting KickCancer

Don’t Skip Kids. Join the fight.

Stichting KickCancer

Stichting KickCancer

Dageraadstraat 24
1000 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0477 32 07 60

Oprichtingsjaar:
2017

Actiedomein:
Kanker

Regio:
Brussels Hoofdstedelijk GewestBestel een Goodgift

Don’t Skip Kids. Join the fight.

KickCancer is een jonge Belgische stichting die onderzoek financiert naar betere behandelingen voor kinderen met kanker. KickCancer pleit ook voor structurele veranderingen in wetgevingen, werkmethodes en meer samenwerking tussen alle belangrijke spelers (farmaceutische bedrijven, autoriteiten, onderzoekers, dokters en andere patiënten- organisaties) om de toekomst van kinderen met kanker te verbeteren.

KickCancer is een Belgische stichting met een Europese roeping. Omdat kinderkanker zo zeldzaam is, moeten we op Europees niveau samenwerken om nieuwe behandelingen te vinden.

KickCancer financiert innovatieve Europese onderzoeksprojecten die samenwerking vereisen over verschillende Europese onderzoekslabo’s of ziekenhuizen en Belgische klinische proeven of projecten met Europese samenwerking.

KickCancer slaagt ook de handen in elkaar met een Franse (Imagine for Margo) en een Luxemburgse (Fondatioun Kriibskrank Kanner) organisatie en startte FIGHT KIDS CANCER op. Dit stelt ons in staat onderzoeksprojecten, gekozen door een onafhankelijk selectiecomité van internationale experts, te financieren. Dit baanbrekende model van samenwerking zorgt voor een jaarlijks terugkomende projectfinanciering van begin tot eind, in plaats van een onderlinge strijd tussen landen.

Voor de Belgische projecten wordt de selectie gecoördineerd met BSPHO, de Belgische vereniging van pediatrische oncologen. Op die manier wordt het hele netwerk van Belgische pediatrische oncologie-eenheden gesteund, en niet één enkel ziekenhuis.

KickCancer pleit ook voor een beter juridisch kader:

- KickCancer strijdt op politiek en vooral Europees vlak voor kinderen met kanker omdat de aanpassing van sommige wetten de toegang tot innovatieve behandelingen al aanzienlijk kan vergroten.

- KickCancer werkt samen met andere organisaties om zo pragmatische oplossingen te vinden en de toegang tot innoverende medicijnen te verbeteren. We gaan het gesprek aan met alle betrokkenen (academici, wetgevingsinstanties en organisaties van patiënten) om het systeem in zijn geheel te optimiseren.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: