Stichting Pelicano

De Stichting Pelicano biedt elk kind een zee van kansen

Stichting Pelicano

Stichting Pelicano

Congresstraat 35
1000 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0478 93 12 86

Oprichtingsjaar:
2009

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Kinderen & Jongeren

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

De Stichting Pelicano biedt elk kind een zee van kansen

De Stichting Pelicano ijvert ervoor om Belgische kinderen die in de meest rauwe armoede moeten leven op een duurzame wijze financieel te ondersteunen. "Duurzaam" betekent dat we de kinderen financieel ondersteunen vanaf het ogenblik dat ze Pelicano-kind of - jongere worden tot op het ogenblik dat ze 18 jaar worden of langer indien ze verder studeren. De Stichting Pelicano kent geen ouders en/of kinderen. Er wordt gewerkt via zorgpartners zoals scholen, OCMW\'s, … Zij zorgen dat de kinderen alles krijgen wat nodig is. De Stichting Pelicano maakt geen gebruik van overheidsmiddelen.

Teneinde haar Doel en Visie te kunnen realiseren verwerft de Stichting op continue wijze financiële middelen. Zij doet daartoe ondermeer beroep op het door haar ingerichte mecenaat en op sponsoren en schenkers. Tevens ontwikkelt de Stichting, al dan niet in samenwerking met gespecialiseerde economische en sociale marktspelers, eenmalige en langdurige activiteiten teneinde het aanhoudend genereren van gelden te kunnen aanhouden. De Stichting beschikt op die wijze over een basisbudget hetwelk zij overeenkomstig haar reglementen aanwendt ter realisatie van door haar aanvaarde projecten.

Als projecten kunnen worden beschouwd individuele dossiers van kansarme kinderen of jongeren alsook dossiers waarbij de Stichting bestaande publiek of privaat gestructureerde initiatieven op subsidiaire wijze financieel steunt.

De Stichting maakt haar Visie en Missie openbaar met aanwending van alle beschikbare publicitaire middelen en in overleg en/of met medewerking van de overheid, financiële en sociale organisaties. Zij waakt over de integriteit van haar dagelijkse werking en bestuur en garandeert een open wijze van bestuur. De Stichting heeft in haar statuten de oprichting van een adviesraad voorzien. De leden van de adviesraad worden geselecteerd op basis van hun integriteit en hun professionele kennis. Zij staan borg voor een directe en gespecialiseerde ondersteuning van de activiteiten van de Stichting. De Stichting zal haar doel geleidelijk en stapsgewijs realiseren teneinde uiteindelijk zowel medische, sociale, pedagogische en juridische hulpverlening te kunnen financieren.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: