Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

Kinderen helpen ontsnappen uit een leven vol armoede

Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

Maria van Bourgondiëstraat 52 bus 4
1000 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
+32 2 230 16 37

Oprichtingsjaar:
1992

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Kinderen, Onderwijs

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

Kinderen helpen ontsnappen uit een leven vol armoede

Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen wilt een duurzame oplossing bieden voor het probleem der armoede, via onderwijs. Door een kind per familie – die uit extreme armoede komt - onderwijs te bieden, kan dit kind later een beter inkomensniveau bekomen en kan hij of zij op zijn beurt zijn familie helpen door bijvoorbeeld het onderwijs van zijn broers en zusjes te bekostigen.

Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen biedt middelbaar onderwijs, een beroepsopleiding, huisvesting, kleding, drie evenwichtige maaltijden per dag en gezondheidszorg aan meer dan 20.000 kinderen die in extreme armoede zijn opgegroeid in de Filippijnen, Mexico, Guatemala, Brazilië, Honduras en Tanzania.

Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen beseft dat het er niet enkel om gaat om onderwijs te bieden zodat een kind de cirkel der armoede kan doorbreken. Tezelfdertijd moet gewerkt worden aan de herwaardering van elk kind. Door sport, cultuur, een verjaardagsfeest, een kerstfeest, proberen wij alles in het werk te stellen om de kinderen te herwaarderen. Een interschoolse wedstrijd winnen – zij het cultureel, wetenschappelijk of sportief – laat het kind beseffen dat hij of zij ook in staat is, net als alle andere kinderen, om iets te bereiken. Deze kleine « overwinningen » vormen dikwijls een breekpunt voor onze kinderen, een sleutelmoment in hun evolutie.

Na hun studies worden de leerlingen geholpen om een goede baan te vinden zodat zij zichzelf en hun familie kunnen onderhouden en de vicieuze cirkel der armoede duurzaam kunnen verbreken.

Sinds het begin van de projecten zijn er 150.000 kinderen afgestudeerd en worden de indirecte begunstigden geschat op meer dan 1 MIO. In België wilt Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen informatie en voorlichting bieden over armoede en over humanitaire en educatieve acties gericht op mensen die lijden onder extreme armoede.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: