't Mayakind van Nu

Omdat elk kind een toekomst verdient

't Mayakind van Nu

't Mayakind van Nu

Kastanjeweg 33
3140 Keerbergen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
015 234 935

Oprichtingsjaar:
2004

Actiedomein:
Kinderen & Jongeren, Onderwijs, Ontwikkelingshulp

Regio:
Internationaal

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Omdat elk kind een toekomst verdient

Wij zijn 't Mayakind van Nu, een kleine Vlaamse organisatie die zich inzet voor arme kinderen in Comalapa - Guatemala.

Wij geloven dat elk kind geboren is om er iets moois van te maken. Het moet er wel de kansen toe krijgen en daar knelt het schoentje bij zoveel kinderen in de wereld.

Via peetouderschappen, activiteiten en héél wat creativiteit zamelen we fondsen in die ter plaatse gebruikt worden voor het organiseren van onderwijs want laat onderwijs nu net de sleutel zijn om kinderen een toekomst te geven.

Misschien voel jij je ook geroepen om mee te helpen?

Bijna 60% van de Guatemalteken leeft op het platteland. Een groot deel van die landelijke bevolking bestaat uit mensen van inheemse origine, voornamelijk Maya’s. Door het ontbreken van voldoende grond hebben deze inheemse gemeenschappen het steeds moeilijker om te overleven. Bijna de helft van de kinderen onder de vijf jaar krijgt helaas nog niet genoeg te eten, wat nefaste gevolgen heeft voor hun fysieke en geestelijke ontwikkeling.

De huidige ongelijkheid in Guatemala kan volgens onze visie op lange termijn enkel bestreden worden door het degelijk opleiden van de nu achtergestelde inheemse Mayabevolking.

De verzamelde fondsen worden hierdoor hoofdzakelijk gebruikt voor educatieve activiteiten en ondersteuning van kinderen, jongeren en hun gezinnen. Op die manier willen we hen opleiden tot zelfstandige, kritische burgers (met een toekomst ook buiten de landbouw) die later autonoom kunnen functioneren zonder onze steun.

Niet enkel steun verlenen aan het opvoeden van jongeren tot zelfstandige volwassenen behoort tot onze missie, ook de ouders van onze leerlingen worden betrokken binnen het project. Het sensibiliseren van ouders over het nut van onderwijs en educatie behoort eveneens tot het takenpakket.

Via onderwijs elk kind identieke kansen geven. Geld of geen geld, meisje of jongen. ’t Mayakind van Nu probeert ervoor te zorgen dat arme leerlingen kunnen studeren in degelijke omstandigheden.

En dit werkt! Na 20 jaar zijn er al heel wat oud-leerlingen die verder studeerden en uiteindelijk goed terecht zijn gekomen op de arbeidsmarkt.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: