't Pasrel vzw

Gezinnen in beweging brengen en een nieuw perspectief bieden

't Pasrel vzw

't Pasrel vzw

Emile Zolalaan 50
1030 Schaarbeek

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
02 524 41 26

Oprichtingsjaar:
1994

Actiedomein:
Jongeren, Kinderen, Ouders & kind

Regio:
Vlaams BrabantBestel een Goodgift

Gezinnen in beweging brengen en een nieuw perspectief bieden

Samen met gezinnen in moeilijke leefsituaties zoeken we naar een nieuw perspectief. We bieden kortdurende hulpverlening, die gezinnen in beweging wil brengen.

We willen door middel van hulpverlening hoop en perspectief creëren. We geven mensen perspectief door kracht- en talentgericht te werken. Het streefdoel van onze hulpverlening is het maximaliseren van ontwikkelingskansen, met ieders mogelijkheden en beperkingen. Hulpverlening mag zo weinig mogelijk ingrijpend zijn in de levens van mensen, waarbij ze zelf zoveel mogelijk verantwoordelijkheid blijven dragen.

Enkele krachtlijnen die voor ’t Pasrel belangrijk zijn in ons werk en onze houding tegenover de kinderen, jongeren en hun ouders die bij ons terecht kunnen:

  • We geloven we dat mensen altijd verbonden zijn. Ze zijn kind, vader of moeder, werknemer, sporter, gebruiker van bus en trein.
  • We geloven we dat iedere mens krachten heeft. En daar willen we naar op zoek.
  • We geloven we dat mensen hun eigen keuzes kunnen en mogen maken.
  • We willen met wat we doen, hoop geven aan de gezinnen die bij ons terecht komen.
  • Wij hebben de taak om mee te kijken naar de situatie waarin gezinnen zitten. We willen daarvoor zoveel mogelijk informatie verzamelen, zodat we samen met de gezinnen een beeld kunnen maken van hoe het loopt en wat er nodig is.
  • We willen dat iedereen gelijk is, een plaats heeft in de wereld en dat er rechtvaardigheid en eerlijkheid is.
  • We willen een warme organisatie zijn. Dat wil zeggen dat de mensen die er werken dat doen met hun hart.

Om deze krachtlijnen nog beter te kunnen realiseren heeft ’t Pasrel 2 belangrijke investeringen op stapel.
In de loop van 2022 zal de werking van ons huis in Vilvoorde hun intrek nemen in een nieuw huis. Ook in Vilvoorde.

Om de werking van ons huis in Schaarbeek te kunnen optimaliseren hebben we een perceel in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest aangekocht. Daar kunnen we een nieuwe woning realiseren, zodat we voor de jongeren die bij ons verblijven nog meer een “thuis” gevoel kunnen creëren.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: