Tonuso VZW

Samen jongeren toekomstkansen bieden

Tonuso VZW

Tonuso VZW

Bergensesteenweg 534
1070 Anderlecht

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
02 521 07 68

Oprichtingsjaar:
1990

Actiedomein:
Ouders & kind, Welzijn

Regio:
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Samen jongeren toekomstkansen bieden

Ernstige problemen in de gezins- en leefsituatie van kinderen en jongeren kunnen hun toekomst bedreigen. Tonuso biedt kwaliteitsvolle hulp aan gezinnen waar het moeilijk loopt. Samen zoeken we met hen naar oplossingen die bij hen passen. We omringen hen met mensen die hen steunen en bouwen mee aan een solidaire samenleving zodat elk kind de plek krijgt waar hij recht op heeft.

Tonuso vzw biedt hulp en steun aan deze gezinnen en jongeren.

We vinden dat kinderen en jongeren best opgroeien in hun eigen gezin en omgeving. Wij begeleiden daarvoor elk gezin en hun context aan huis. Wanneer de gezinssituatie onvoldoende veiligheid en ontwikkelingskansen biedt, kan een kind/jongere voor een deel van de dag of 24u op 24u bij ons doorbrengen. We begeleiden ook jongeren naar een zelfstandig leven.

We zetten stevig in op versterken en/of uitbouwen van het netwerk van het gezin en de jongeren. Opleiding, werk en onderwijs dragen we hoog in ons vaandel. Ons project Try-out biedt indien nodig structurele alternatieve dagbesteding wanneer jongeren uitvallen op school of werk. We gaan via een heel divers aanbod op zoek naar hun talent en trachten hen zo weer in beweging te krijgen.

De kernwaarden die onze organisatie schragen op elk beleidsdomein zijn:

  • betrouwbaar: we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen, we zijn steun en toeverlaat voor wie we begeleiden
  • maatwerk: elk gezin en jongere is anders, dus elk begeleidingstraject is anders. We doen wat werkt voor deze jongere en dit gezin. Daarvoor kleuren we buiten de lijnen als 't moet.
  • geëngageerd: we laten niet los, we begeleiden met hart en ziel, met veel goesting.
  • samenwerken: samen kunnen we veel meer. We hebben ook de samenleving nodig om iedereen een plek te geven in onze maatschappij. We geloven sterk in samenwerken, zowel met vrijwilligers als met andere professionals.
  • bouwen op krachten: we ontdekken waar jongeren en gezinnen goed in zijn, versterken hun krachten, gaan op zoek naar talent.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: