Touché

kracht-in-spanning

Touché

Touché

Kortrijksesteenweg 391
9000 Gent

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0477 605 409

Oprichtingsjaar:
2007

Actiedomein:
Mensenrechten, Welzijn

Regio:
Oost-Vlaanderen

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

kracht-in-spanning

Touché biedt oplossingsgerichte begeleiding voor wie in moeilijkheden komt door agressie. We zetten vuistkracht om in veerkracht. Naast het aanbod voor (ex)gedetineerden en volwassenen werd een specifieke aanpak voor minderjarigen uitgebouwd. Touché werkt onafhankelijk en transparant en geld is nooit een obstakel voor het krijgen van begeleiding. Giften en acties vullen de solidariteitspot.

Cliënt: "Geen aanvaringen meer, ik kan kiezen voor een ander leven! Ik hoop dat jullie nog veel mensen kunnen helpen!"

Geweld is een enorm en groeiend sociaal fenomeen dat ons allen dagelijks treft. Daarom is het in ons aller belang om er oplossingen voor te vinden. Touché wil de samenleving inspireren om constructief met agressie om te gaan. Wie in moeilijkheden raakt door agressie komt tot constructieve en efficiënte oplossingen door gebruik te maken van de kracht en energie van agressie en ze in te zetten voor positieve doelen.

Een onderzoek van Mc Kinsey wees uit dat 1 euro die in Touché geïnvesteerd wordt de maatschappij 72 euro oplevert.

Cliënt: "Ik was een straatjongen die met alles en iedereen in gevecht ging. Bij Touché leerde ik eerst met mijn frustraties om te gaan, zodat ik er andere mensen niet meer mee lastig val. Daarna leerde ik er volhouden, vooruitgaan, positief en aan mijn toekomst denken. En nu heb ik gevochten voor mijn diploma, en het is me gelukt!"

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: