Uilenspel

Groeien doen we samen

Uilenspel

Uilenspel

Groot Begijnhof 85
9040 Sint-Amandsberg

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0491/ 08 82 40

Oprichtingsjaar:
2008

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Kinderen, Onderwijs

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Groeien doen we samen

Uilenspel organiseert gratis schoolse ondersteuning voor kinderen uit maatschappelijk kwetsbare gezinnen in Oost-Vlaanderen en Antwerpen. De vrijwilligers van Uilenspel, allen buurtbewoners, begeleiden gedurende 1 uur per week een kind aan huis. De begeleiding richt zich op kinderen uit de 3de kleuterklas, het 1e, 2e, 5e en 6e leerjaar.

Via het principe ‘spelend leren’ wordt er gewerkt aan de vaardigheden en motivatie van de kinderen. Uilenspel wil zo de ontwikkelingskansen van kinderen en gezinnen die het moeilijk hebben, vergroten via buurtsolidariteit.

De ouders worden zoveel mogelijk bij de begeleiding betrokken en versterkt in hun pedagogisch handelen. Daarnaast is ook de school een belangrijke partner bij de begeleiding.

Doordat de vrijwilliger en het gezin elkaar goed leren kennen, gaan ze deel uitmaken van elkaars netwerk. De buurtintegratie en solidariteit neemt zo toe. En de brug kan gemaakt worden naar andere organisaties of dienstverlening in de buurt.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: