UNICHIR

Wij gaan waar de anderen niet durven gaan

UNICHIR

UNICHIR

Polderstraat 109 0302
8450 Bredene

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
+32 477 76 96 99

Oprichtingsjaar:
2018

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Gezondheid, Onderwijs, Ontwikkelingssamenwerking

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

Wij gaan waar de anderen niet durven gaan

UNICHIR bouwt en start een "centre d'expertise" (“Centre Karibu”) in de heelkundige en de verloskundige zorg: wil Unichir daar wat aan doen door hoogwaardige chirurgische en verloskundige zorg voor miljoenen mensen aan te bieden.
Dit centrum heeft ook de ambitie om opleiding te geven aan kandidaat chirurgen en verloskundigen alsook studenten verpleegkunde.

UNICHIR staat voor: een kwaliteitszorg- en opleidingscentrum voor lokaal personeel.
Het gebrek aan kwaliteitsvolle chirurgische en verloskundige zorg is de tweede oorzaak van sterfte, morbiditeit en verloren levensjaren in Sub- Saharaans Afrika, met als voornaamste oorzaak de infectieziekten.

Naast de chirurgische eenheid van UNICHIR, op hetzelfde terrein, wordt er ook een opleidingscentrum voorzien.
De opleiders zijn vrijwillige artsen, verplegend personeel en technisch personeel, aanvankelijk voornamelijk uit België en van universiteiten in de omringende landen (Oeganda, Tanzania, Kenia), maar geleidelijk aan ook lokale specialisten naarmate die beschikbaar komen. De fysieke reis naar Beni is relatief ingewikkeld; de efficiëntie van de opleiding kan enorm worden verhoogd door de mogelijkheid van on-line opleidingssessies toe te voegen. De audiovisuele faciliteiten in het opleidingscentrum zullen het personeel in Beni ook in staat stellen medische ingrepen in ziekenhuizen waar ook ter wereld live te volgen als onderdeel van hun opleiding.

De werking van UNICHIR kan ondersteund en bestendigd worden door een eersteklas opleiding van het lokale personeel mogelijk te maken en zo een "Expertisecentrum" te creëren. Dit gespecialiseerde centrum moet een pilootproject worden binnen het nationale gezondheidszorgsysteem van de DRC.
Wij zijn er sterk van overtuigd dat opleiding en onderwijs een sleutelelement vormen in de totstandbrenging van een duurzaam ontwikkelingstraject voor de gezondheidszorg in een ontwikkelingsland.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: