Villa Samson

Een beestig medicijn voor patiënten.

Villa Samson

Villa Samson

Laarbeeklaan 101
Jette 1090

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0472 20 21 11

Oprichtingsjaar:
2017

Actiedomein:
Gezondheid, Welzijn

Regio:
Brussels Hoofdstedelijk GewestBestel een Goodgift

Een beestig medicijn voor patiënten.

Door het contact tussen dier en mens mogelijk te maken als onderdeel van een healing environment levert Villa Samson een positieve bijdrage aan het mentale en emotionele welzijn van de patiënten.

Op dit moment wordt Villa Samson voornamelijk gebruikt voor Animal Assisted Interventions (AAI). Dit wil zeggen voor ‘meet en greet’ met onze therapiedieren (85%) of eigen huisdier (15%).

Het systematisch gebruik van de honden/katten voor therapie wordt niet genoeg ingezet. Huisdieren hebben nochtans een belangrijke functie in deze wereld, een functie die nog niet algemeen erkend wordt. Ze zorgen dat miljoenen mensen gezond blijven. (Eckhart Tolle)

Zo werken (interventies met) huisdieren stress verlagend, gaan ze onder andere eenzaamheid tegen, vergroten ze sociale interacties, verbeteren ze het geheugen en gaan ze depressies tegen. Daarnaast hebben ze een positief effect op de pijnbeleving en kunnen ze de bloeddruk verlagen waardoor hartkwalen worden voorkomen. (Janssen, 2007)

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: