Vincent de Paul Belgium

Pionier in Armoedebestrijding. Sinds 1617

Vincent de Paul Belgium

Vincent de Paul Belgium

Kleine Wijngaardstraat 179
1160 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0497 48 53 31

Oprichtingsjaar:
1925

Actiedomein:
Armoedebestrijding

Regio:
België

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Pionier in Armoedebestrijding. Sinds 1617

- 300 aangesloten armoedeverenigingen: Plaatselijke acties in het hart van de steden, wijken en dorpen.
- 5 800 vrijwilligers in actie op het terrein: Praktische remedies tegen armoede. Samen en tussen de mensen.
- 149 421 geholpen families en alleenstaanden: Een waardige toekomst met positieve impact voor mens en omgeving.
- 46 solidaire projecten via crowdfunding: Plaatselijke initiatieven die zich al aansloten bij www.crowdgiving.be
-14 933 donateurs met dezelfde inclusieve visie: Eén enkele wereld van donateurs, vrijwilligers en hulpzoekenden.
- 403 jaar pionieren in sociaal engage

Over Vincent de Paul Belgium

Jawel, een vrijwilligersorganisatie die zich tot doel heeft gesteld mensen uit de buurt met tegenslag een beter leven te bieden door hen te helpen uit sociaal isolement of armoede te geraken. Dat doen we ongeacht hun achtergrond, afkomst of geloofsovertuiging.

Zonder oordeel brengen we de historische waarden van onze organisatie op een hedendaagse manier nog steeds in praktijk. Als vrijwilligers zijn we in de eerste plaats de ervaringsdeskundigen van het terrein die onze handen uit de mouwen steken. Geen experts in de vergaderzaal, maar volop in de vuurlinie met:

1. VOEDSELPAKKETTEN EN SOCIALE KRUIDENIERS
Jawel, er is nog honger in onze welvaartstaat. De meeste mensen zien er misschien niet ondervoed uit, maar hun voeding is eigenlijk onvoldoende evenwichtig, ongezond of onregelmatig. Slechte voeding maakt dan ook dat ze vaker ziek zijn. Het begin van een vicieuze cirkel.

2. TWEEDEHANDSWINKELS en KLEDIJ
Wie er niet goed gekleed bij loopt, voelt zich in zijn waardigheid aangetast. Het is daarom erg belangrijk dat gezinnen in elk seizoen gepaste kleding kunnen dragen. Daarnaast hebben onze winkels ook huishoudelijke artikelen, antiek en klein meubilair. Circulaire economie ten top!

3. HULP BIJ HUISVESTING
Huurprijzen zijn vaak zo hoog dat ze tot twee derde van een inkomen kunnen opslorpen. Dan blijft er amper iets over om van te leven. Dit leidt tot een klassieke spiraal: een paar maanden onbetaalde huur en dan uitzetting. Klassieke opvanghuizen zijn doorgaans prioritair gericht op alleenstaanden en vrouwen met kinderen dan op gewone gezinnen.

4. OPVOEDING EN VRIJETIJDSBESTEDING
Een sociale, culturele en educatieve opdracht voor kinderen en hun ouders.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: