Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Mensen voorop

Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Kruidtuinstraat 75
1210 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
02 225 44 00

Oprichtingsjaar:
1987

Actiedomein:
Migratie & integratie

Regio:
België

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

Mensen voorop

Vluchtelingenwerk Vlaanderen zet zich in voor mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en vervolging. We doen dit niet alleen maar met een dertigtal lidorganisaties en heel wat enthousiaste vrijwilligers. Samen verhogen we de druk op het beleid en sensibiliseren we het ruime publiek. We werken aan kwalitatieve opvang en zijn actief rond integratie. We ondersteunen iedereen die asielzoekers en vluchtelingen bijstaat.

We zetten druk op het beleid

Vluchtelingenwerk verdedigt de rechten van asielzoekers en vluchtelingen in ons land en in Europa. We waken over de asielprocedure, opvang en bescherming van asielzoekers. We pleiten voor echte kansen op integratie en ijveren voor een menswaardige terugkeer. We lichten elk beleid kritisch door en formuleren aanbevelingen voor beleidsmakers. We oefenen druk uit via lobbywerk, acties en de media.

We sensibiliseren het ruime publiek

We zorgen voor campagnes, acties en pers- en opiniestukken. Daarmee laten we zien dat asielzoekers en vluchtelingen moeten vluchten voor oorlog, geweld en vervolging. En dat ze recht hebben op bescherming in ons land. We tonen dat vluchtelingen hun talenten meebrengen en we die als samenleving moeten zien en gebruiken.

We ondersteunen iedereen die asielzoekers bijstaat

Met vormingen, analyses en helpdesks ondersteunt Vluchtelingenwerk advocaten, begeleiders en vrijwilligers van asielzoekers en vluchtelingen. Ook ontwikkelen we werkmethodes die door hulpverleners gebruikt kunnen worden.

We werken rond integratie

Als asielzoekers erkend worden als vluchteling is ons werk nog niet gedaan. Wij helpen hen om hun leven opnieuw op te starten en hun talenten ten volle in te zetten in onze maatschappij.

We brengen mensen samen

Vluchtelingenwerk is een beweging. We brengen organisaties en individuen in beweging voor asielzoekers en vluchtelingen. Met onze 30 leden en 35 vrijwilligersgroepen voeren we actie, verbeteren we de kwaliteit van de dienstverlening en formuleren we aanbevelingen. We brengen ook mensen samen: vluchtelingen en Belgen. Om elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: