Vogelbescherming Vlaanderen

Een stem voor de natuur

Vogelbescherming Vlaanderen

Vogelbescherming Vlaanderen

Walburgstraat 37
9100 Sint-Niklaas

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
03 296 26 80

Oprichtingsjaar:
2002

Actiedomein:
Dieren, Milieu & Natuur

Regio:
België

Acties via:


Bestel een Goodgift

Een stem voor de natuur

Vogelbescherming Vlaanderen is de belangenbehartiger van alle Europese vogels en andere wilde, inheemse diersoorten en hun biotopen. Vogelbescherming Vlaanderen waakt dan ook over de uitdagingen tussen mens en dier in een veranderend landschap, en dit vanuit een diervriendelijk en ecologisch perspectief. We hanteren een proactieve, sensibiliserende en onderbouwde aanpak maar schuwen het juridische pad niet. We treden steeds op als advocaat van de wilde fauna in Vlaanderen. Verder activeren we met ons sterk vrijwilligersnetwerk het brede publiek tot gerichte natuurbescherming.

BESCHERMEN

Vogelbescherming Vlaanderen is de belangenbehartiger van alle Europese vogels en andere wilde, inheemse diersoorten en hun biotopen.

ACTIVEREN

De vereniging activeert het brede publiek tot gerichte natuurbescherming. Via een breed netwerk, met onder andere een vrijwilligersnetwerk, gaat de vereniging het terrein op.

WAKEN

Vogelbescherming Vlaanderen waakt over de uitdagingen tussen mens en dier in een veranderend landschap. Vanuit een diervriendelijk en ecologisch perspectief.

VERDEDIGEN

De vereniging is de waakhond van de wilde fauna. Ze hanteert een proactieve, sensibiliserende en onderbouwde aanpak maar schuwt het juridische pad niet.

IN VLAANDEREN

Vogelbescherming Vlaanderen strijdt voor een wereld waarin alle wilde dieren kunnen leven in hun natuurlijk leefgebied. En dat ze in harmonie kunnen samenleven met de mens. In Vlaanderen en over grenzen heen.

BURGERS en OVERHEID

De vereniging streeft naar een samenleving waarin burgers en overheden zorgdragen voor de biodiversiteit. En dat ze de natuur in elke situatie als belangrijkste element beschouwen.

(DIEREN)WELZIJN

Vogelbescherming Vlaanderen is een milieubewuste en welzijnsgerichte organisatie. Zowel voor mens als dier. De vereniging biedt een ondersteunend en uitdagend kader met ruimte voor groei en flexibiliteit.

VASTBERADEN

Een strijdvaardige, unieke en complementaire natuurvereniging. Bij Vogelbescherming Vlaanderen staan
vastberadenheid, efficiëntie en resultaatgerichtheid centraal.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: