Vogelopvangcentrum Malderen

Help onze Belgische fauna in stand te houden

Vogelopvangcentrum Malderen

Vogelopvangcentrum Malderen

Boeksheide 51
1840 Malderen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
05 233 64 10

Oprichtingsjaar:
1987

Actiedomein:
Dieren, Milieu & Natuur

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Help onze Belgische fauna in stand te houden

Onze doelstelling:
Verzorgen, revalideren van noodlijdende, in het wild levende vogels en zoogdieren met de bedoeling ze terug in de natuur vrij te laten met de grootste overlevingskans!

In het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren Malderen (het enige, door de Vlaamse Gemeenschap, erkende VOC in de provincie Vlaams-Brabant) worden jaarlijks ongeveer 7.500 noodlijdende wilde dieren opgevangen. Deze dieren, die hoofdzakelijk voorkomen in onze Belgische fauna, krijgen in het centrum de nodige verzorging met de bedoeling om ze na een eventuele revalidatieperiode terug in de natuur te brengen.

Niet alleen zieke dieren maar ook een groot aantal ouderloze jonge dieren, slachtoffers van het drukke verkeer, prikkeldraad, vervuiling, stroperij, illegale smokkel en dergelijke meer krijgen de nodige professionele zorgen.

Het opvangcentrum beschikt tevens over een aantal terraria waar verwaarloosde en/of gedumpte reptielen worden gehuisvest in afwachting dat er een degelijke nieuwe thuis voor gevonden wordt.

Samen met een aantal partners (Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, Agentschap voor Natuur en Bos, UGent, …) dragen we bij in wetenschappelijk onderzoek. Zo bieden we o.a. een onmisbare hulp in de monitoring van ziektes bij in het wild levende dieren.

Naast deze taken proberen we ook op educatief vlak iets te betekenen. Via rondleidingen (volwassenen en schoolklassen), verschillende persberichten en ons VOC-Nieuws bereiken we een zo groot mogelijke groep mensen en pogen we deze te sensibiliseren voor ieders natuur en milieu.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: