Vonk vzw

Groeiplek voor jongeren

Vonk vzw

Vonk vzw

Sint Bernardsstraat 9
2531 Vremde

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0478/16.41.01

Oprichtingsjaar:
2021

Actiedomein:
Jongeren, Mentale gezondheid

Regio:
Antwerpen



Bestel een Goodgift

Groeiplek voor jongeren

Bij VONK willen we een ruimte creëren om even te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit en druk. We bieden trajecten aan van 2 weken voor een groep van 6 jongeren van 15 tot 23 jaar met een psychische kwetsbaarheid. We wisselen onze diverse creatieve ateliers en workshops af met gesprekken. Vonk wil een plek zijn waar jongeren tot rust kunnen komen, waar ze even ‘mogen zijn’, zichzelf kunnen hervinden en talenten kunnen (her)ontdekken. Het traject dat een jongere binnen VONK bewandelt wordt mee vorm gegeven door henzelf en is bijgevolg afgestemd op hun noden.

Wanneer is Vonk iets voor jou?

Wanneer je tegen zaken aanloopt en niet meer weet hoe verder te gaan ben je heel welkom bij VONK. Wij gaan samen met jou op stap en bieden verschillende elementen aan: Je talenten herontdekken, In het moment zijn, je hoofd leeg maken, op zoek gaan naar je eigen kracht, onder leeftijdsgenoten zijn, met je handen aan de slag gaan, werken met dieren, in de natuur zijn, verwonderd zijn,...

Op het kennismakingsgesprek wordt de tijd genomen om te bekijken hoe een traject bij VONK passend kan zijn voor jou. Waar loop je tegen aan, wat heb je nodig en hoe gaat je weg na VONK weer verder. We vinden het belangrijk dat je zelf als jongere ook de noodzaak voelt om naar VONK te komen en bereid bent om samen op stap te gaan.

Wat kan je verwachten?

VONK biedt een divers aanbod van verschillende ateliers. We passen dit aanbod aan naargelang de interesses van de groep en de vrijwilligers die ons mee komen ondersteunen. Het basis aanbod bestaat uit muziek, keramiek, creatieve ateliers, houtbewerking, dieren, moestuin, wandelen met de ezels en koken. In kleine groep kan je elke dag deelnemen aan de ateliers. Zo ontdek je dat je niet de enige bent die het soms moeilijk heeft en kan je bij elkaar ook steun vinden. Naast het groepsaanbod is er ook voldoende ruimte om een individueel gesprek aan te gaan met de begeleiders.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: