vzw Bindkracht

Een warme thuis voor jonge mensen met een beperking.

vzw Bindkracht

vzw Bindkracht

Steenweg op Sint-Truiden 415
3401 Landen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0495 16 42 20

Oprichtingsjaar:
2013

Actiedomein:
Personen met een beperking

Regio:
Vlaams BrabantBestel een Goodgift

Een warme thuis voor jonge mensen met een beperking.

Wij bieden een warme thuis aan 13 jonge mensen met een beperking. Onze uitgangspunten hierbij zijn maat-en krachtgericht werken, solidariteit, inclusie en betaalbaarheid voor ieder. We willen de kracht van ieder wakker maken maar geloven erin dat de echte stekte erin bestaat om deze krachten met elkaar te verbinden. Om een kwaliteitsvolle dag - nacht opvang en begeleiding te realiseren werken we met de concentrische zorgcirkels waarbij we de expertise van een professioneel team combineren met de inzet enthousiaste vrijwilligers. Dit alles ingebed in een inclusief verhaal.

Als vzw Bindkracht willen we een antwoord bieden op de grote noodzaak aan kwaliteitsvolle opvang en begeleiding voor volwassen mensen met een beperking in Vlaanderen.

Ons uitgangspunt om maat-en krachtgericht te werken realiseren we door oa het werken met de zorgcirkels. We hebben hierbij de persoonlijke netwerken van iedere Bindkrachtbewoner geactiveerd. Van daaruit en vanuit de bredere samenleving vormen we onze ploeg van persoonsgebonden vrijwilligers. Deze worden omkaderd door een professioneel team van pedagogen, opvoeders, verpleeg- en zorgkundigen.

Het solidariteitsbeginsel verwijst naar het gegeven dat wij een bewonersgroep hebben waarbij slechts de helft een zorgbudget uitgekeerd krijgt. De anderen, met een lege rugzak, die dus nergens anders terecht kunnen, krijgen door ons expliciete WIJ-verhaal evenzeer de nodige opvang en begeleiding.
Wij zetten in op een inclusief verhaal. Zo organiseren we heel wat evenementen 'waar werelden elkaar ontmoeten', hebben we veel uitwisseling met de buurt, scholen, verenigingen, enz. Naast de groepsinclusie, zoeken we ook voortdurend naar individuele mogelijkheden voor onze mensen. Zo gaan sommige bewoners helpen in een kleuterklas, een RVT, de Wereldwinkel, ... enz.

Naast het solidaire gegeven van de zorgkosten, zorgen we ervoor dat de woon-en leefkost betaalbaar is met de uitkering die onze mensen met een beperking ontvangen. Om dit waar te maken, doen we actief aan fundraising, meter-en peterschap, benefietactiviteiten, ...

We bieden onze Bindkrachtbewoners een huislijke woonomgeving aan en organiseren dagelijks een drietal activiteiten die afgestemd zijn op hun kwaliteiten en noden. Verbinding vanuit ieders kracht!

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: