vzw Bunyo

Bunyo maakt onderwijs toegankelijk - Oeganda

vzw Bunyo

vzw Bunyo

Spalaan 54
8400 Oostende

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0498 17 91 73

Oprichtingsjaar:
2019

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Onderwijs

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

Bunyo maakt onderwijs toegankelijk - Oeganda

Bunyo (lachen) is een kleinschalige vzw die ontstaan is vanuit de nood aan degelijk onderwijs in Noord-Oeganda en het gebrek aan geld van ouders om dat onderwijs te betalen.

Ook kinderen uit kwetsbare en kansarme groepen (in Noord-Oeganda) willen naar school gaan, een degelijke job of inspraak hebben en verandering brengen in hun maatschappij. Ze willen zelf kunnen beslissen over hun leven en zich ontplooien. Het is onze diepste hoop om kinderen en jongeren in Noord-Oeganda gelukkig te zien en te doen lachen!

Wat doen we?

  • We willen kinderen en jongeren uit kansarme en kwetsbare groepen in Noord-Oeganda de kans geven om te leren en zich te ontplooien door middel van het betalen van het schoolgeld. Dit in volledige samenspraak met de lokale bevolking.

  • We investeren in de toekomst van kinderen en jongeren in Noord-Oeganda, een gebied dat sinds de burgeroorlog nog steeds achtergesteld is in vergelijking met de rest van Oeganda.

  • Buyno wordt louter gefinancierd door privé-giften. De fondsen gaan maximaal naar het schoolgeld van de kinderen.

  • Daarnaast willen wij ook ons steentje bijdragen bij herstellingen en eventuele uitbreiding van de schoolgebouwen waar onze kinderen onderwijs lopen. In nauwe samenspraak met de lokale schoolbesturen willen we hen financieel helpen bij de voorziening van drinkbaar water, infrastructuurwerken om klassen uit te breiden, schoolmateriaal, boeken, ...

  • De vzw draait volledig op vrijwilligers, waardoor er geen personeelskosten zijn. De privé-giften gaan dus voor 100% naar de lokale kinderen en scholen.

Hoe kan jij helpen?
Word Bunyo-ouder van een kind in Noord-Oeganda of steun onze organisatie.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: