Vzw Casa di Mauro

Een warme woon- en werkplek voor 8 buitengewone mensen

Vzw Casa di Mauro

Vzw Casa di Mauro

Kriekelaarstraat 6
2550 Kontich

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0472/52.70.81

Oprichtingsjaar:
2012

Actiedomein:
Personen met een beperking

Regio:
AntwerpenBestel een Goodgift

Een warme woon- en werkplek voor 8 buitengewone mensen

Casa di Mauro biedt een persoonlijke en gezellige samenlevingsvorm aan voor personen met een beperking. De 8 bewoners krijgen alle aandacht die ze verdienen (en meer). Persoonlijke begeleiding is prioritair, vandaar de kleine groep.

Wij staan erop dat onze buitengewone mensen kunnen wonen en leven in een kwaliteitsvolle en duurzame omgeving. Onze bewoners zijn betrokken leden van de maatschappij die zich ook buitenshuis engageren. En dit allemaal vertrekkend vanuit de mogelijkheden die deze buitengewone mensen hebben en niet vanuit hun beperking.

Casa di Mauro biedt een kleinschalige woonvorm aan voor 8 volwassen personen met een beperking. De boerderij omvat een hoofdgebouw voor de bewoners met een appartement voor een inwonende begeleider, een schuur, weides voor grote en kleine boerderijdieren en een moestuin. De dagelijkse zorg voor het erf, de dieren, groenten en fruit gebeurt door de bewoners en hun begeleiders. Maar ook in het huishouden draagt eenieder zijn steentje bij.

Door het kleine aantal bewoners heerst er een huiselijk gevoel, en kunnen de activiteiten afgestemd worden op het ritme van elk individu. Hierbij komen hun capaciteiten volledig tot hun recht, en wordt er appel gedaan op eenieders bijdrage. Wij werken met onze professionele begeleiders, stagiairs en vrijwilligers vanuit een sociaal/begeleidend oogpunt waarbij de agrarische activiteiten een hulpmiddel zijn. De oogst van onze boerderijactiviteiten is mooi meegenomen, maar komt op de tweede plaats.

Naargelang de behoefte kunnen de bewoners ook buiten de boerderij een engagement opnemen of ontspanning zoeken. Zo gaan enkelen van hen fruitpap geven en afwassen in een kribbe, opdienen in een brasserie, helpen bij de melkboer, paardrijlesjes begeleiden, … Dit maakt van hen betrokken medemensen die gezien mogen worden.

U merkt het: veel activiteit op en rond het erf, maar we vergeten zeker niet te genieten van al het moois op onze boerderij.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: