VZW De Gambiavrienden

Armste kinderen onderwijs laten volgen + hulp voor Gambia

VZW De Gambiavrienden

VZW De Gambiavrienden

Olmelei 5
2930 Brasschaat

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0497 18 85 48

Oprichtingsjaar:
1999

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Onderwijs, Ontwikkelingssamenwerking

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

Armste kinderen onderwijs laten volgen + hulp voor Gambia

De VZW wil de armste kinderen in Gambia proberen onderwijs te laten volgen door sponsorouders te zoeken. Daarbuiten wil zij de vrouwen helpen om een beter leven op te bouwen. 7 scholen worden permanent ondersteund en krijgen elk jaar schoolmateriaal. Scholen worden bezocht en getracht hen verder te helpen met het aanleggen van elektriciteit of te voorzien van water. Verschillende waterputten werden al gegraven. Tuinen helpen ter verwezenlijken in de scholen zodat ze extra voeding hebben voor de kinderen. Computerklassen werden opgericht.

3 jaar geleden heeft de VZW een eigen kleuterschool overgenomen zodat 400 kleuters naar school kunnen blijven gaan. De kleuters en leerkrachten krijgen van de VZW elke 3 maanden het geld om rijst aan te kopen voor de lunch van alle kinderen. De lonen van de leerkrachten worden betaald door de VZW. In november 2019 zijn ze begonnen met een nieuw dak te leggen op het schoolgebouw en worden de klaslokalen gerenoveerd (einde werkzaamheden wordt voorzien einde januari 2020). In deze kleuterschool zijn 2 waterputten aangelegd. Jaarlijks worden er voldoende zaden, meststoffen aangeleverd in de school om hun 2 tuinen verder uit te bouwen. Verder worden andere scholen ook ondersteund met tuinmateriaal.

Hospitaalproject: in november 2019 heeft onze VZW een ODT toestel afgeleverd in ons gezondheidscentrum (welke instaat voor 16 000 mensen in de ganse omgeving) om baarmoederhalskanker vroegtijdig te kunnen opsporen of behandelen. Onze VZW is de eerste vereniging die dit toestel heeft aangekocht voor Gambia. Baarmoederhalskanker is een veel voorkomende ziekte bij de vrouwen en jonge meisjes. Jaarlijks krijgt deze hulppost van ons medicatie (afkomstig uit België) ter waarde van een 2400 euro om de mensen ginder verder te kunnen helpen. Elk jaar trachten wij de nodige dringende werkzaamheden te doen voor het voortbestaan van dit gezondheidscentrum.

Jaarlijks wordt een 40 foot container geladen in België met de ingezamelde en/of gekochte materialen en deze vertrekt eind september richting Gambia. In - en uitladen wordt persoonlijk door ons gedaan zodat wij weten dat alles zeker op de juiste plaats terecht komt.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: