Vzw De Reuzetuin

Een thuis voor mensen met een beperking

Vzw De Reuzetuin

Vzw De Reuzetuin

Hovestraat 54
2370 Arendonk

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0494 54 50 13

Oprichtingsjaar:
2019

Actiedomein:
Ouderen, Personen met een beperking

Regio:
AntwerpenBestel een Goodgift

Een thuis voor mensen met een beperking

De Reuzetuin, een groene oase in het centrum van Arendonk. Na jaren van verwaarlozing heeft een groep enthousiaste vrijwilligers zich voorgenomen om deze locatie opnieuw leven in te blazen en te voorzien van een nieuw doel. Vzw De Reuzetuin is een Arendonkse vereniging die in samenwerking met Talander vzw een bestaand pand, gelegen te Hovestraat 54, wil renoveren tot een thuis voor mensen met een beperking.

Het huis

In een eerste fase zal het huis een begeleider(sgezin) huisvesten, als ook de gemeenschappelijke ruimten (keuken, wasruimte, living, …) omvatten. In een tweede fase zullen er een vijftal serviceflats gebouwd worden voor mensen met een beperking. Deze flats bieden hen de mogelijkheid een zelfstandig leven te leiden, maar met de nodige ondersteuning vanuit het hoofdgebouw. In een derde fase zal de ruimte die voorzien is voor therapeutische activiteiten ingevuld worden.

De tuin

Ook de biologisch beheerde tuin (circa 3500m²) van het complex zal een belangrijke functie vervullen. Deze zal het woon-, werk- en rustgebied vormen voor de bewoners. Ook wordt deze tuin op geregelde tijdstippen opengesteld voor de buurtbewoners en zo ingericht dat het een plek is waar sociale, culturele en ecologisch bewustmakende activiteiten georganiseerd kunnen worden. Zo willen we met de Reuzetuin een ontmoetingsplaats creëren, in het groen, waarbij mensen met een beperking werkelijk deel uitmaken van de buurt.

Zorg

Na de bouwfase zal Talander haar intrek nemen in De Reuzetuin en haar bewoners er van de aangepaste zorg en een zinvolle dagbesteding voorzien. De uitgangspunten voor het leven en werken op Talander vinden we in het werk van Rudolf Steiner. Dat werk vormt de basis voor het antroposofisch mensbeeld en de sociaaltherapie. Wil je hier meer over weten? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Talander.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: