Vzw De Reuzetuin

Een woonzorgcentrum voor ouderen met een beperking

Vzw De Reuzetuin

Vzw De Reuzetuin

Hovestraat 54
2370 Arendonk

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0494 54 50 13

Oprichtingsjaar:
2019

Actiedomein:
Ouderen, Personen met een beperking

Regio:
AntwerpenBestel een Goodgift

Een woonzorgcentrum voor ouderen met een beperking

Vzw De Reuzetuin heeft tot doel een woonzorgcentrum te bouwen voor ouderen met een
ontwikkelingsstoornis in het centrum van Arendonk. Dit centrum zal ingevuld worden door
Talander vzw. In een eerste fase is het de bedoeling om de tuin van dit woonzorgcentrum
(circa 3000m2), die een groene oase in het hartje van Arendonk is, vorm te geven. Deze tuin zal
vervolgens biologisch beheerd worden en zal plaats bieden voor evenementen met de nadruk
op ecologische bewustmaking (bv. bio-markt 13/10/2019).

De Reuzetuin, een groene oase in het centrum van Arendonk. Na jaren van verwaarlozing heeft een groep enthousiaste vrijwilligers zich voorgenomen om deze locatie opnieuw leven in te blazen en te voorzien van een nieuw doel.

Vzw De Reuzetuin heeft tot doel een kleinschalig woonzorgcentrum op te richten voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Er bestaat namelijk een tekort aan aangepaste accommodatie voor deze groep mensen, wanneer de herfst van hun leven aanbreekt.

DE TUIN
Ook de tuin van het complex zal een belangrijke functie vervullen. Vooreerst zal deze het werkgebied vormen voor de bewoners van het woonzorgcentrum. Daarnaast worden er nu reeds activiteiten georganiseerd, waarbij ecologische bewustwording steeds een prominente plaats krijgt.

RUDOLF STEINER
Er zal zowel tijdens de verwezenlijking, als na de realisatie nauw samengewerkt worden met Talander vzw. Talander is een initiatief dat al meer dan 30 jaar bestaat en ons bijgevolg zal kunnen bijstaan met een karrenvracht aan ervaring. De uitgangspunten voor het leven en werken op Talander vinden we in het werk van Rudolf Steiner. Dat werk vormt de basis van het antroposofisch mensbeeld. We zullen er dan ook op toezien dat dit gedachtegoed steeds vertegenwoordigd wordt tijdens het leven van de vzw.

photo credit @ Reuban - visual creations

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: