vzw De Zonnegloed Wild Animal Sanctuary

Wij zijn een veilige warme thuis voor geredde wilde dieren.

vzw De Zonnegloed Wild Animal Sanctuary

vzw De Zonnegloed Wild Animal Sanctuary

Kasteelweg 22
8640 Oostvleteren

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
057 401 856

Oprichtingsjaar:
1999

Actiedomein:
Dieren

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

Wij zijn een veilige warme thuis voor geredde wilde dieren.

Eerste wild animal sanctuary in België

Levenslang onderdak bieden aan zij die het meest kwetsbaar en minst weerbaar zijn. Aan wilde dieren die werden verlaten, gedumpt, misbruikt of vernederd. Wilde dieren die door de grootste miserie gingen en om diverse redenen niet meer terug naar de natuur kunnen.

In De Zonnegloed kunnen ze herstellen en groeien, bij ons kunnen ze samen leven met soortgenoten, bij ons krijgen ze terug een toekomst. Een nieuw en waardevol leven.

Een gespecialiseerd toevluchtsoord waar mishandelde wilde dieren in nood definitief terecht kunnen.

De Zonnegloed is een Europees erkend dierenopvangcentrum - sanctuary. Het is een centrum dat wilde in- en uitheemse dieren die misbruikt of achtergelaten werden, gewond zijn of anderszins in nood verkeren, redt, verzorgt en opvang biedt.

Aan dieren die om diverse redenen niet (terug) in het wild kunnen leven, biedt vzw De Zonnegloed levenslang opvang. Hierbij staat het welzijn van elk individueel dier centraal bij elke handeling die de sanctuary doet. Bovendien voert het opvangcentrum een niet-fok beleid en non-kill beleid. Daarnaast is educatie, opleiding en sensibilisatie een belangrijk onderdeel van de werking.

Erkenning door verschillende instanties en overheden:
- erkend door EARS : European Alliance of Rescue Centers and Sanctuaries,
- erkend door de Federale Overheidsdienst CITES,
- erkend door het FAVV als "BALAI-approved institution" wat wil zeggen dat de quarantaine voldoet aan de hoogste Europese veiligheidsregels,
- erkend door de Vlaamse overheid Departement omgeving Dienst beleid Dierenwelzijn, wat wil zeggen dat wij voldoen aan de Belgische dierentuinwetgeving.

Ondanks al deze erkenningen ontvangt De Zonnegloed GEEN subsidies.

Meer dan 120 geredde diersoorten, 400 dieren verblijven in De Zonnegloed.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: