vzw Goudhaantjes

Laat elk kind fonkelen!

vzw Goudhaantjes

vzw Goudhaantjes

Legerstraat 33
2610 Wilrijk

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0475 24 88 99

Oprichtingsjaar:
2018

Actiedomein:
Kinderen, Personen met een beperking, Welzijn

Regio:
AntwerpenBestel een Goodgift

Laat elk kind fonkelen!

Vzw Goudhaantjes moedigt kinderen met een ernstige ziekte of beperking (onze Goudhaantjes) aan om samen met hun gezin hun talent te vinden en te ontwikkelen. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen samen met hun gezin en andere kinderen ontdekken hoe ze kunnen fonkelen en inspireren. De Goudhaantjes zijn de sleutelfiguren in een continu talentenproces dat draait rond inzicht en bewustwording, dialoog en cocreatie. Hierdoor worden zij gesterkt in hun eigenwaarde en veerkracht, herstelt de gezinsbalans en zetten we in op duurzame maatschappelijke verbinding.

Onze Goudhaantjes worden dagelijks geconfronteerd met wat ze niet kunnen. We willen hen laten ontdekken wat ze wel kunnen, waar ze positieve energie van krijgen. Hierdoor verbetert hun zelfbeeld en staan ze sterker in onze maatschappij.

We werken op 4 pijlers waarbij we veel belang hechten aan actieve participatie van het Goudhaantje (en zijn gezin):

1. We organiseren gezinsdagen rond talentontwikkeling. Tijdens deze Fonkeldagen houden we - samen met professionele kindertalentcoaches - talentenworkshops voor het hele gezin, zowel via interviews als via creatieve en belevingsworkshops. Zo kunnen onze Goudhaantjes en hun gezin met professionele ondersteuning leren kijken door een talentenbril. Deze Fonkeldag biedt hen ook de gelegenheid om op een creatieve manier te proeven van verschillende artistieke werkvormen op hun maat waarbij ze hun talenten en die van de andere Goudhaantjes verder ontdekken.

2. Om de duurzame ontwikkeling van de ontdekte talenten te borgen, bieden we onze Goudhaantjes de gelegenheid om deze maximaal te ontwikkelen en uit te dragen. Zo krijgen ze een actieve rol als gastheer tijdens volgende Fonkeldagen, inclusieve projectdagen en ambassadeurdagen.

3.We leveren een platform met mogelijkheden voor iedereen – personen, verenigingen, bedrijven,..- die zich wil inzetten voor gezinnen met een langdurig ziek of beperkt kind.

4. We sensibiliseren via scholen en bedrijven dmv een scholenpakket (lessenbundel + inclusieve sportdag) en social teambuilding.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: