vzw Hippo and Friends

Steun ons wetenschappelijk onderzoek!

vzw Hippo and Friends

vzw Hippo and Friends

Herestraat 49 + 902
3000 Leuven

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
016 345 423

Oprichtingsjaar:
2019

Actiedomein:
Gezondheid, Kinderen

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Steun ons wetenschappelijk onderzoek!

Steun ons zodat onderzoekers de kans krijgen doorgedreven onderzoek uit te voeren naar preventie en genezing van type 1 diabetes, in hoge academische vrijheid.

Leven met type 1 diabetes is een voltijdse inspanning waarbij 24/7 waakzaamheid nodig is om de levensbedreigende hypo's en de lange-termijn schade door hypers te voorkomen. Type 1 diabetespatiënten moeten dagelijks meermaals insuline inspuiten of een insulinepomp dragen en mits het verkrijgen van goede bloedsuikercontrole kunnen zij even oud worden als mensen zonder diabetes. Toch maakt het voor de levensverwachting veel uit hoe je diabetes verloopt.

Sinds het ontstaan van het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds steunen we fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en het ziekteverloop van type 1 diabetes maar ook naar nieuwe medicijnen of behandelingswijzen ter voorkomen en genezen van type 1 diabetes. Er is zeker vooruitgang maar basisonderzoek, zonder snelle resultaten, gaat nu eenmaal met muizenstapjes vooruit, en daar moeten we eerlijk over zijn in de communicatie met patiënten. Het is belangrijk dat wetenschappers ook naar patiënten luisteren.

Ook sensibiliseren is uiterst belangrijk! Er bestaan nog te veel misverstanden over type 1 diabetes. Deze chronische auto-immuunziekte slaat willekeurig toe bij kinderen en jongvolwassenen die gewoon gezond leven. Ongeveer 50.000 Belgen hebben tegenwoordig type 1 diabetes en uit cijfers van het Belgisch Diabetes Register (BDR) blijkt dat er per jaar ongeveer 10 nieuwe type 1 patiënten jonger dan 40 jaar per 100 000 inwoners bij komen. Opvallend is dat type 1 diabetes op steeds jongere leeftijd wordt geconstateerd. Met de vzw Hippo and Friends willen we werken aan bewustwording van brede publiek via diverse kanalen en media en willen we inzetten op de ontwikkeling van educatief materiaal.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: