vzw Pinocchio

Elke dag zijn er kinderen met brandwonden: wij helpen ze!

vzw Pinocchio

vzw Pinocchio

Bruynstraat 200
1120 Brussel

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
024431982

Oprichtingsjaar:
1997

Actiedomein:
Jongeren, Kinderen

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Elke dag zijn er kinderen met brandwonden: wij helpen ze!

Vzw Pinocchio zet zich in voor kinderen en jongeren met brandwonden.

Een ongeluk is snel gebeurd, maar het genezingsproces daarentegen kan een lange en moeilijke reis zijn. Vzw Pinocchio is aanwezig in elke fase van genezing en revalidatie van de patiënt en wil zo ondersteuning bieden aan de patiënt en zijn omgeving.

Het ziekenhuisverblijf en de revalidatie is een zeer emotioneel belastende ervaring voor de kinderen en jongeren met brandwonden.

Vzw Pinocchio tracht op verschillende manieren het genezings- en revalidatieproces aangenamer en dragelijker te maken voor de kinderen en hun omgeving.

Tijdens het ziekenhuisverblijf zetten we vrijwilligers in om met de kinderen te spelen, organiseren we een wekelijks bezoek van een Clown, en kopen we speelgoed aan zodat de kinderen hun gedachten kunnen verzetten.

Vzw Pinocchio biedt ook financiële steun aan ouders om verschillende medische kosten te dekken, die niet of nauwelijks door de mutualiteiten worden gedekt.

Verder is het bieden van psychosociale steun ook zeer belangrijk voor ons. Daarom organiseert vzw Pinocchio talrijke activiteiten voor kinderen en jongeren met brandwonden, zoals:

  • Moeder-kind thermaal kuurkamp
  • Thermaal kuurkamp
  • Terugkomweekend
  • Re-integratiekamp
  • 16+ activiteiten
  • Re-integratie in de klas
  • Sinterklaasfeest

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: