vzw Prinses Maxima Centrum Foundation Belgium

Vóór Kinderen, tégen Kanker!

vzw Prinses Maxima Centrum Foundation Belgium

vzw Prinses Maxima Centrum Foundation Belgium

Bist 47
2180 Antwerpen - Ekeren

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0475 31 97 57

Oprichtingsjaar:
2018

Actiedomein:
Kanker, Kinderen, Opleiding & tewerkstelling

Regio:
Antwerpen

Acties via:


Bestel een Goodgift

Vóór Kinderen, tégen Kanker!

De vzw Prinses Máxima Centrum Foundation Belgium wil Belgische kinderartsen de mogelijkheid bieden om zich verder te specialiseren tot TOPkinderoncoloog. Het ultieme doel: élk kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.

In België krijgen ieder jaar zo'n 400 kinderen de diagnose van kanker. Eén op de vier overlijdt aan deze ziekte. Kinderen die wel genezen hebben later in hun leven vaak last van de gevolgen van de behandeling.

Deze vaststelling stoot tegen de borst. We willen ervoor zorgen dat kinderen niet overlijden en dat de levenskwaliteit na de behandeling optimaal is. Daarom moeten we naast het investeren in kinderkankeronderzoek, ook investeren in de opleiding van onze kinderartsen. We willen de allerbeste Belgische specialisten ontwikkelen voor zowel het leveren van zorg aan kind en ouders, als voor het verder ontwikkelen van hun kennis op vlak van research. Onze pediaters uitsturen naar een internationaal expertisecentrum voor kinderoncologie is een absolute meerwaarde. Het ontbreekt de Belgische ziekenhuizen aan middelen voor deze opleiding.

De Academy van het Prinses Máxima Centrum heeft een internationaal talentenprogramma (fellowship) opgezet. Door de unieke integratie van patiëntenzorg, research en opleiding, biedt het centrum de ideale omgeving om talenten in de kinderoncologie te scholen tot experts en leiders in het veld.

Daarom willen we jaarlijks een selecte groep van Belgische kinderartsen de kans geven deze unieke opleiding te volgen in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht (Nederland), het grootste expertisecentrum op het gebied van de behandeling van kinderkanker in Europa.

De geselecteerde kinderarts volgt een opleiding op maat om na zijn opleiding terug te keren naar België. Het doel is om de kinderoncologische zorg in België een unieke meerwaarde te bieden en een waardevol internationaal netwerk uit te bouwen.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: