vzw SuperNils

Samen sterker tegen kanker !

vzw SuperNils

vzw SuperNils

De Roerdomp 12
2920 Kalmthout-Nieuwmoer

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0475 31 85 70

Oprichtingsjaar:
2018

Actiedomein:
Kanker, Kinderen

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Samen sterker tegen kanker !

Vzw SuperNils heeft drie belangrijke doelstellingen. Ze willen patiënten met leukemie een hart onder de riem steken, door ze twee keer per jaar een mooi pakket met geschenken aan te bieden. Tijdens de Warmste Week deden we een oproep om kaartjes te schrijven naar patiënten, zodat ze zich minder eenzaam voelen. SuperNils ondersteunt wetenschappelijk onderzoek naar leukemie, zowel in Gent als Antwerpen. Verder willen we leerkrachten ondersteunen, als ze worden geconfronteerd met kanker in de klas. Dit kan via goede praktijken maar ook via een webinar die leerkrachten de juiste aanpak meegeeft.

Meer informatie:

SuperNils is ontstaan vanuit het verlies van een fantastische jongeman, Nils, die prachtige ideeën had om andere patiënten met leukemie te ondersteunen. Samen met professor Dr. Tessa Kerre besloten de ouders en oudere broer Jorn om vzw SuperNils op te richten. Drie doelstellingen werden uitgeschreven. De belangrijkste wil patiënten een hart onder de riem steken. Tijdens de zomervakantie is er een SuperNilsfeest in de kinderziekenhuizen van UZ Gent en UZ Antwerpen. Samen met ambassadeurs Gunther Levi en Liv Van Aelst trekt de mascotte naar het ziekenhuis om mooie geschenken uit te delen. Op 10 januari (verjaardag Nils) komen dan de volwassenen aan bod. Ook zij krijgen dan een cadeau-pakket.

Voor de tweede doelstelling werden twee SuperNilsfondsen opgericht, één gelinkt aan U Gent en één gelinkt aan UZA Foundation. Via die fondsen verzamelen we gelden, die worden gebruikt om wetenschappelijk onderzoek naar leukemie te ondersteunen.

Doelstelling drie staat nog in de kinderschoenen, maar de ideeën worden verder onderzocht. We willen leerkrachten helpen, als ze geconfronteerd worden met kanker in de klas. Goede praktijken zullen gedeeld worden, een webinar kan uitgewerkt worden om leerkrachten de juiste aanpak te leren en een verdriet- en rouwkoffer kan samengesteld worden.

Vzw SuperNils zet de mooie ideeën van Nils, die de strijd tegen leukemie jammer genoeg verloor, om in reële acties. Op die manier proberen we leukemie samen met vele anderen aan te pakken en het leven van de patiënten toch wat aangenamer te maken.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: