vzw Vitaal

Elke kind gelijke kansen

vzw Vitaal

vzw Vitaal

Meysveld 122
9280 Lebbeke

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0476 48 87 78

Oprichtingsjaar:
2021

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Kinderen

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Elke kind gelijke kansen

VZW Vitaal strijdt tegen de ongelijkheid van kansen bij jonge kinderen. Kansen (of het gebrek eraan) die de toekomst van deze kinderen kunnen bepalen. Vitaal wil dan ook extra kansen bieden aan jonge kinderen:

  • Wij bieden onderwijskansen aan anderstalige kinderen die Nederlandstalig onderwijs volgen.
  • Wij bieden vakantiekansen aan maatschappelijk kwetsbare kinderen voor wie vakantie en ontspanning niet altijd even evident is.
  • Wij bieden ontdekkingskansen, groeikansen, leerkansen, ...

Vitaal organiseert taalsterke workshops en richt een residentiële vakantie in tijdens de zomervakantie.

VZW Vitaal is een non-profitorganisatie (zeg maar een “goed doel”) bestaande uit jonge en iets minder jonge mensen die zich volledig vrijwillig engageren om jonge kinderen gelijke kansen te bieden.
VZW Vitaal strijdt tegen elke vorm van ongelijkheid of uitsluiting van mensen omwille van hun socio-culturele, maatschappelijke, financiële of religieuze achtergrond.

Vanuit de gedachte dat de toekomst van een kind niet mag bepaald worden door zijn afkomst, zijn leefomgeving of door andere factoren die leiden naar kansenongelijkheid, wil vzw Vitaal zich inzetten om gelijke kansen te creëren door het aanbieden van gerichte en kwalitatief sterke activiteiten.

VZW Vitaal is er voor jonge kinderen die leven in een maatschappelijk kwetsbare situatie: kinderen die leven in armoede, kinderen die op school ongelijke kansen krijgen omwille van de thuistaal die verschilt van de schooltaal, kinderen met een maatschappelijk zwaar geladen rugzakje, …

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: