WAPA International

For human dignity

WAPA International

WAPA International

Rixensartstraat 22
1332 Genval

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
+32 476 37 03 49

Oprichtingsjaar:
2013

Actiedomein:
Armoedebestrijding, Kinderen & Jongeren, Mensenrechten, Onderwijs, Ontwikkelingshulp, Welzijn

Regio:
Waals-Brabant

Transparant goed doel:


Bestel een Goodgift

For human dignity

WAPA - War-Affected People's Association - strijdt voor de herintegratie van ex-kindsoldaten en slachtoffers van gewapende conflicten (oorlogsweduwen, weeskinderen, binnenlandse vluchtelingen,...) in post-conflict landen of in transitie naar vrede.

WAPA is actief in Oeganda, Sri Lanka en Colombia en werkt samen met lokale partners op het principe van subsidiariteit.

Daarnaast voert WAPA sensibilisatie campagnes en pleit voor de problematiek van kindsoldaten en het belang van hun herintegratie te vergroten.

WAPA HEEFT 3 DOELEN

1. Fondsen werven om kleine lokale verenigingen te ondersteunen die vechten voor de herintegratie van slachtoffers van gewapende conflicten (ex- kindsoldaten, weduwen, wezen, binnenlandse vluchtelingen, ...) in post-conflictlanden. WAPA werkt in Oeganda (sinds 2013), Sri Lanka (sinds 2017) en Colombia (sinds 2018).

2. Werken volgens het subsidiariteitsbeginsel. WAPA werkt alleen met lokale partners die hun programma’s ter plekke uitvoeren. Het gaat er om lokale vaardigheden niet te vervangen, maar ze juist te versterken: alles wat ter plekke kan worden gedaan moet daar ook worden gedaan.

3. Het grote publiek bewustmaken van de wereldwijde problematiek van kindsoldaten en van het belang van het ondersteunen van hun herintegratie. Er zijn nog steeds 250.000 tot 300.000 kindsoldaten verdeelt over zo’n 20 oorlogslanden.

In 2018 heeft WAPA zijn missies uitgebreid naar landen die onderweg zijn naar vrede, door een nieuwe partnerschapsovereenkomst met Colombia aan te gaan. Daarnaast richt WAPA zich naar het pleidooi met als doel een platform te creëren dat het gebruik van kindsoldaten bij gewapende conflicten kan bestrijden.

WAPA, ACTIEF IN 3 LANDEN OP 3 CONTINENTEN

Het werk dat de afgelopen 5 jaar in deze drie landen is gedaan, richt zich op 4 hoofdpunten:
1. Gezondheidszorg (medische centra, materniteiten, psychosociale ondersteuning).
2. Bronnen van inkomsten en microkredieten, (het creëren van inkomstenbronnen en beroepsopleidingen).
3. Onderwijs (via studiebeurzen).
4. Herstel van door de oorlog verwoeste infrastructuur.
Alle geheel of gedeeltelijk door WAPA

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: