West-Vlaamse Milieufederatie vzw

‘Samen voor een natuurrijk en gezond West-Vlaanderen’

West-Vlaamse Milieufederatie vzw

West-Vlaamse Milieufederatie vzw

Beenhouwersstraat 9
8000 Brugge

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0468099095

Oprichtingsjaar:
1996

Actiedomein:
Milieu & Natuur

Regio:
West-VlaanderenBestel een Goodgift

‘Samen voor een natuurrijk en gezond West-Vlaanderen’

De West-Vlaamse Milieufederatie vzw versnelt samen met haar lidverenigingen de omslag naar een ecologische duurzame samenleving in West-Vlaanderen. Ze richt haar aandacht hierbij prioritair op ecologisch (duurzaam) waterbeleid, gezond leefmilieu met voldoende (robuuste) natuur en kwalitatieve open ruimte.

De West-Vlaamse Milieufederatie vzw werkt samen met haar lidverenigingen en doelgroepen aan West-Vlaanderen als voorbeeldregio waar een gezond leefmilieu en ecosystemen drager zijn van een sociaal rechtvaardige ecologisch verantwoorde samenleving.

De West-Vlaamse Milieufederatie vzw verenigt en ondersteunt als koepelorganisatie natuur- en milieuverenigingen, werkzaam in West-Vlaanderen. De lid verenigingen zijn zowel lokale, als regionale, gewestelijke en thematische natuur- en milieuverenigingen.

De West-Vlaamse Milieufederatie vzw zet zich in om de natuur en het leefmilieu in West-Vlaanderen te beschermen en te verbeteren.

De West-Vlaamse Milieufederatie vzw doet dit door:

  • Expertise op te bouwen over actuele beleidsthema’s m.b.t. natuur en leefmilieu in brede zin via eigen onderzoek en kennis van partners.
  • De kennis en werking van de West-Vlaamse natuur en milieuverenigingen kwalitatief te verhogen door vrijwilligers en medewerkers van de lid verenigingen te ondersteunen. Dit gebeurt op zowel organisatorisch als inhoudelijk vlak in de vorm van een aanbod van actuele informatie, vorming en kansen tot uitwisseling en netwerking.
  • Een gecoördineerde stem te geven aan verenigingen, die zich in West-Vlaanderen belangeloos inzetten voor meer natuur en een beter leefmilieu. De West-Vlaamse Milieufederatie vzw bundelt en ondersteunt hun voorstellen, noden en bezorgdheden en neemt ze, wanneer nodig, mee naar overleg met en advies aan bevoegde beleidsmakers, politieke partijen, overheden en organisaties.
  • Het centraal aanspreekpunt te zijn van het West-Vlaamse natuur en leefmilieumiddenveld voor zowel het provinciebestuur, andere overheden, de gewestelijke natuur- en milieuverenigingen, andere middenveldorganisaties en de pers.
  • Bovenlokale beleidsmakers en organisaties te inspireren, adviseren en ondersteunen voor meer natuur en beter leefmilieu in West-Vlaanderen.


Foto © Marc Nollet

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: